Alman Deutsche Bahn, eleştirilerin hedefinde: Geciken tren seferleri iptal ediliyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Eylül 21 2025
Deutsche Bahn'ın gecikmelerin istatistiklere yansımaması için bazı seferleri iptal ettiği iddia edildi. Şirket ise, gecikmelerden diğer seferlerin etkilenmemesi adına bu uygulamaya başvurulduğunu öne sürdü.
Almanya'da gecikmelerle ve servis kalitesine ilişkin tartışmalarla gündeme gelen Alman demiryolları işletmesi Deutsche Bahn (DB) yeni iddialarla karşı karşıya. Haber portalı Spiegel, yetersiz personel ya da boş kalan kontrol merkezleri gibi gerekçelerle tren seferlerini iptal eden şirketin, bazı seferleri de kasıtlı olarak seferden kaldırdığını öne sürdü.
Spiegel'in şirket içi notlar ve yazışmalara dayandırdığı haberine göre DB, istatistiklere gecikmelerin olumsuz yansımaması adına kimi seferleri bilinçli olarak iptal ediyor.
Haberde, 16 Eylül tarihli ICE 616 sayılı Münih-Hamburg seferinin Köln'de iptal edilmesi bu uygulamaya örnek gösterildi. İptale resmi gerekçe olarak "kısa vadeli personel eksikliği" öne sürülürken şirket içi yazışmalar seferin "istatistikleri iyileştirmek amacıyla" kaldırıldığını ortaya koydu.
11 Eylül'de de benzer biçimde oldukça geciken bir ICE (hızlı tren) seferinin yine Köln'de iptal edildiği bildirildi.
Haber portalının konuştuğu çok sayıda DB çalışanı bu uygulamanın artık şirket içinde "alışılageldik hâle geldiğini" doğruladı. Çalışanlar, bu şekilde iptal edilen seferlerin ardından trenlerin çoğunlukla boş şekilde gidecekleri istasyona yönlendirildiğini belirtiyor. Örneğin iptal edilen ICE 616 seferinde trenin Hamburg'a yaklaşık 400 kilometrenin üzerinde bir mesafeyi boş biçimde gittiği belirtildi.
DB: Amaç diğer seferlerin etkilenmesinin önüne geçmek
DB ise verimsiz ve savurganca olarak eleştirilen bu uygulamaya istatistikleri iyileştirme amacı taşıdığına yönelik iddiaları geri çeviriyor. Şirket içi yazışmalarda istatistik odaklı iptallerden söz eden çalışanın ifadelerini yalanlayan DB, söz konusu çalışanla iletişime geçildiğini kaydetti.
Şirket, iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, şirketin
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!3.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı4.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı5.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler
6.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'7.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...8.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi9.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!10.Kasa var motor yok: 80 yerli 'KAAN' için ABD'den yabancı motor onayı bekleniyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere bü...


