Alman Focus dergisi: TL düşüşü sürecek
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ağustos 10 2020
Alman Focus dergisinin görüşüne yer verdiği Commerzbank uzmanı Tatha Ghose, TL'nin değer kaybıyla ilgili, Lira'nın eğiliminin tersine çevrilemeyeceğini, Eylül sonunda doların 8.50, avronun ise 10.50 TL'yi görebileceğini ileri sürdü.
Alman Focus dergisi, Türk Lirası'nın durdurulamayan düşüşüne dikkat çekti. Focus, Türk Lirası'nın bir rekordan diğerine ilerleyişinin uzun bir zaman daha süreceğini ve düşüşün sonunun henüz gelmediğini iddia etti. Focus'a görüş beyan eden uzmanlara göre de Eylül sonunda dolar 8.50, avro ise 10.50 TL'yi bulacak.
Türk Lirası'nın dolara karşı birkaç aydan beri sürdürdüğü stabil durumdan çıkıp tarihi bir düşüş yaşadığını kaydeden Alman dergisi, "Hafta başında da düşüş devam etti. Pazartesi bir dolar 7,4084 Lira, avro ise 8,7217 Lira değerindeydi. Bu yeni bir tarihi değer. Temel sorunlar ek olarak komşu Yunanistan ile gerilim, son düşüşü tetikledi. Doğu Akdeniz'de ülkeler doğalgaz konusunda savaşıyor. Önümüzdeki günlerde bir Türk araştırma gemisinin Yunanistan'ın Megisti (Kasteloriso) adasının güneyinde doğal gaz araması bekleniyor. Atina yanıt olarak, Başbakan Kyriakos Mitsotakis'in başkanlık ettiği Dışişleri ve Savunma Hükümet Konseyi'nin (KYSEA) özel bir toplantı yapacağını duyurdu. Atina'daki hükümet kaynaklarına göre, iki NATO ülkesinin donanmasının çok sayıda gemisi bu bölgede bulunuyor.
Buna karşılık Alman hükümeti, Türk hükümetinin projesini açıkça eleştirdi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Pazartesi günü Berlin'de, Ankara'nın Avrupa Birliği ile ilişkilerini daha da kötüleştirdiğini söyledi. "Bu bağlamda, bu noktada daha fazla sismik keşif yapmak kesinlikle yanlış sinyaldir dedi. Alman hükümeti Türkiye ve Yunanistan'a sorunları diyalog yoluyla çözme çağrısı yaptı" ifadelerine yer verdi.
‘AVRO 10.50, DOLAR İSE 8.50 LİRAYA YÜKSELEBİLİR’
Commerzbank uzmanı Tatha Ghose de diğer faktörlerinde etkisiyle TL üzerinde devalüasyon baskısı oluşturduğunu kaydetti. Ghose, hükümet yetkilileri ve bankaları TL'nin faizini desteklemek için alınan başarısız tedbirler hakkında, "Bankacılık sistemi kozmetiklerinin veya kısmi sermaye kontrollerinin hangi kokteyli karıştırılırsa karıştırılsın - liranın eği
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Zorunlu askerlikte yeni dönem!3.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok4.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!5.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay
6.Varan 3: Bu kez Rus İHA'sı Balıkesir'de ortaya çıktı7.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu8.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişele daha ‘yakalama’ kararı9.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası10.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER






