Alman haber kanalından Hocaefendi ile ilgili çarpıcı tespitler

Gülen'in “güçlülerin her zaman hedefinde olduğunun” altının çizildiği haberin içinde, Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan'la ilgili “Erdoğan için yüzlerce entelektüel ‘vatan haini” başlığıyla açıklamalarına ve “Cumhurbaşkanı Erdoğan bilim insanlarını avlıyor” başlıklı video görüntülerine yer verildi.

Alman haber kanalından Hocaefendi ile ilgili çarpıcı tespitler

Zaman Online'ın haberine göre, Almanya'nın saygın televizyon kanallarından N24'ün haber sitesinde yayınlanan “Recep Tayyip Erdoğan'a karşı Fethullah Gülen. Bu yaşlı adamın karşısında Türkiye'nin güçlüleri titriyor” başlıklı haberde, “Gülen'in Hizmet Hareketi'nin, terör suçları işlediği ıspatı olmamasına rağmen, bu Müslüman vaiz ve takipçilerine karşı bu sıralar gıyaben iki dava başlatıldı. İlki 6 Ocak'ta başladı, ikincisi ise casusluk dâhil bu hafta.” ifadelerine yer verildi.  “Laik hükümetler için Gülen hareketi şüpheliydi. 2000 yılında İslamcı komplolarla hükümeti devirme davası açıldı. O zamanlar Gülen önceden 1999'da tedavi için geldiği ABD'de yaşıyordu. Gıyabında sürdürülen dava beraat ile sonuçlandı.” hatırlatmasında bulunuldu. Aynı haber Nordwest-Zeitung gazetesinde de yer aldı.

Gülen'in “güçlülerin her zaman hedefinde olduğunun” altının çizildiği haberde, Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan'la ilgili “Erdoğan için yüzlerce entelektüel ‘vatan haini” başlıklı açıklamalara ve “Cumhurbaşkanı Erdoğan bilim insanlarını avlıyor” başlığıyla da video görüntülerine yer verildi. Vatan hainleri ifadesinin paranteze alınması gözlerden kaçmadı. “Türkiye- de hükümet, vaiz Fethullah Gülen'e devletin yapısı içinde nüfuz sağlama suçu isnat ediyor. Şimdi ise gıyabında davası görülüyor. Uzaktan kendisine terör iddialarıyla nasıl dava açıldığını takip ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümeti, Gülen'e devletin strüktürlerine sızma suçlamasında bulunuyor. Ayrıca, terör örgütü kurma suçlamasında bulunuyor.”  denilen haberde, ABD hükümetinin iadeyle ilgili olumlu yanıt vermediği kaydedildi. “Gülen'in takipçileri suçlamaları asılsız olarak nitelendiriyor. Bugüne kadar ABD de Ankara'daki hükümetin talebi doğrultusunda Gülen'i Türkiye'ye göndermek istediği yönünde bir sinyal de vermedi.” hatırlatması da haberde yer alan önemli detaylardan.

“FELSEFESİ FARKLILIKLARI BİRLEŞTİRMEKDİR”

“Gülen, her zaman güçlülerin hedefinde oldu.” tespitinin dile getirildiği haber kanalında şu ifadelere yer verildi: “1941 yılında Türkiye'de doğan Gülen vatanında 50 yıl önce tanındı. Felsefesi, İslam'ın mistik özelliğiyle demokrasi, eğitim ve dinler arası diyalog çağırılarını birleştirmiştir. Takipçileri 100'ün üzerinde ülkede yaklaşık 1000 okul açtılar. Türkiye'de üniversitelerin, hastanelerin, hayır kurumlarının, bir bankanın ve gazetelerden, radyo ve televizyon kanallarından oluşan bir medya imparatorluğunun işletmesini üstlendiler.”

“DEVLETİ DEVİRME KATEGORİSİNDE DEĞERLENDİRİLEMEZ”

Hizmet hareketini yakinen tanıdığı hatırlatılan Houston Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Helen Rose Ebaugh'un “Gülen hareketinin hedeflerini ve mali akımlarını incelediği” kaydedilerek kendisinin dile getirdiği  “Güç elde etme veya bir devlet kurma yönünde işaretler bulunmamaktadır.” açıklamasına dikkat çekildi. Ebaugh'un Hareketin devleti devirme kategorisinde değerlendirilemeyeceği tespitinin de altı çizildi.

“ABD'DEKİ OKULLARI TÜRK HÜKÜMETİNİN AVUKATI KÖTÜLÜYOR, AİLELERDEN ŞİKÂYET YOK” VURGUSU

ABD'deki okullara çocuklarını gönderen ailelerin şikâyetleri olmadığının anlatıldığı haberde, Türk hükümetinin avukatının öğretmenlerin Türkiye'den getirildiği ve çocukların beyinlerinin yıkandığı iddialarını dile getirdiği söylenerek, ABD tarafından Hizmet hareketinin okulları aleyhine davaların açılmadığı belirtildi.

ASLANDOĞAN: BOŞ İDDİALAR

New York merkezli Ortak Değerler Birliği Başkanı Yüksel Alp Aslandoğan'nın “Demokrasi ve hukuk devleti alanlarında uzun geçmişe sahip ABD'nin Gülen'le ilgili iddiaların siyasi olduğunu değerlendireceğine inandığı” yönündeki sözlerine de yer verilen haberde, Gülen'in Türkiye'de “paralel devlet” kurmakla itham edildiği, polis ve yargıdaki anahtar konumdaki takipçilerinin ise 2013'de Erdoğan'ın yakın çevresine yolsuzluk soruşturmalarının açılmasını başlattıkları iddialarına karşı Aslandoğan'ın “Evet hükümet kurumlarında bazı taraftarlar var. Fakat bir paralel yapı olduğu veya kışkırtıcılık yapıldığı veya kukla oyuncular olunduğu iddiaları basit boş iddialardan ibarettir.” açıklaması hatırlatıldı.

Haberin sonunda yer alan şu ifadeler ile ise Gülen'in vatanına olan bağlılığına vurguda bulunuldu:  “Kendisini ziyaret edenlerin gözüne çarpan vatan hasretinin Pensilvanya'ya hâkim olduğu. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden getirilen topraklar cam bardaklarda tutuluyor.”


<< Önceki Haber Alman haber kanalından Hocaefendi ile ilgili çarpıcı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER