Alman hukukçular, 'Tahir Elçi'nin katilleri bulunsun' eylemine katıldı

Alman hukukçular, 'Tahir Elçi'nin katilleri bulunsun' eylemine katıldı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katillerinin bulunması için adliye önünde yapılan eyleme Alman hukukçular da katıldı. Diyarbakır Adliyesi önündeki eyleme katılmak için gelen avukatlar, "Yetkili makamlar, en azından olayın nasıl olduğuna yönelik aydınlatıcı bir soruşturma yapıp bunu kamuoyuyla paylaşmaları gerekir. Bu asli görevlerinden bir tanesidir. Bu, hukuk devletinden istenilmesi gereken haklı taleplerdir." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare'nin önünde basın açıklaması yaptıktan sonra katledilmişti. Olayın üzerinden 2 buçuk ay geçmesine rağmen Elçi'nin katilleri bulunmadı. Olayla ilgili soruşturma devam ederken Diyarbakır Barosu, her hafta Elçi'nin katillerinin bulunması amacıyla adliye önünde basın açıklaması yapıp, oturma eylemi düzenleniyor. Baronun bu haftaki eylemine Almanya'dan gelen hukukçular da destek verdi. Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Cihan İpek, Tahir Elçi'nin ölümünün üzerinden 10 haftadan fazla zaman geçtiğini belirterek, "Aramızda Almanya'dan gelen avukat arkadaşlar var. 10 hafta içerisinde baro başkanımız Tahir Elçi'nin soruşturma dosyasıyla ilgili henüz herhangi bir sonucu ulaşılmamıştır. İçimizi rahatlatabilecek şekilde bir sonuç ve bilgi verilmemiştir." ifadelerini kullandı.

"SORUŞTURMANIN YAVAŞ İLERLEMESİ BİR EKSİKLİKTİR"

Soruşturmanın devam ettiğini belirten İpek, olayın hemen akabinde sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini hatırlatarak, "Ve olaylar şiddetle devam ediyor. Silah sesleri, helikopterler. Genellikle bu konu engel olarak gösteriliyor. Sokağa çıkma yasağından dolayı olay yeri keşif incelemesi yapılmadı ve dosyanın tamamlanmadığı söyleniyor. Fakat bütün bunların bu kadar yavaş ilerlemesinde bir eksiklik olarak görüyoruz. Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması Türkiye'de yargı sisteminin bir onur meselesidir. Bizce bu onurun gerçekleşmesi için en kısa zamanda olayın aydınlığa kavuşması lazım." ifadelerini kullandı.

ALMAN HUKUKÇULAR: EN AZINDAN OLAYIN NASIL OLDUĞU AYDINLATILMALI

Almanya'dan gelen Demokrat ve Kürt Avukatlar İnisiyatifi üyesi avukatlar Nihat Kaygalak, Barış Yeşil, Serhat Atalan, İmam Lolan ve Yeter Molniya da eyleme katıldı. İnisiyatif adına açıklamalarda bulunan avukat Nihat Kaygalat, şunları söyledi: "Bizler meslektaşımız Tahir Elçi cinayetini buradan kınıyoruz. Üç aydan beridir ilgili makamlar gerekli çabayı sarf etmedikleri ve cinayeti aydınlatmadıkları konusunda meslektaşlarımıza katılıyoruz. Katillerin soruşturulması gerekiyor. Yetkili makamlar en azından olayın nasıl olduğuna yönelik aydınlatıcı bir soruşturma yapıp bunu kamuoyuyla paylaşmaları gerekir. Bu, asli görevlerinden bir tanesidir. Bu, hukuk devletinden istenilmesi gereken haklı taleplerdir."

CİHAN
<< Önceki Haber Alman hukukçular, 'Tahir Elçi'nin katilleri bulunsun'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER