Alman İstihbarat Başkanı konuştu: Gülen, darbenin arkasında değil!

Almanya İstihbarat Kurumu BND'nin başındaki isim Bild gazetesine konuştu.

SHABER3.COM

Dünyanın en güçlü istihbarat kurumlarından biri olan BND'nin başındaki Bruno Kahl, Almanya'nın en çok okunan gazetelerinden Bild'a konuştu.


''Türk Hükümeti, bizi Gülen Hareketi'nin darbenin arkasında olduğuna dair inandırmaya çalıştı fakat inandırıcı hiçbir delil sunmadı. Üstelik Gülen Hareketi, 'Radikal İslamcı' bir yapı değil tam aksine 'Sivil Din ve Eğitim Hareketi' şeklinde cevap verdi.''

Kahl, 15 Temmuz darbe girişiminin AKP tarafından "memnuniyetle karşılanmış bir bahane" olduğunu söylerken, "Darbe başarılı olsaydı da şu anda gördüklerimizi görecektik - belki aynı derinlikte ve radikallikte değil" dedi.

Darbenin arkasında Fethullah Gülen'in bulunduğuna dair kanıt da görmediklerini kaydeden Kahl, "Türkiye, çeşitli seviyelerde bizi buna ikna etmeye çalıştı, anca henüz bunu başarabilmiş değil" dedi.

BND şefi ayrıca, Fethullah Gülen cemaatinin "dini ve seküler eğitim için çalışan sivil bir cemaat" olarak nitelendirdi.

Der Spiegel haberinde Ankara ile Berlin arasında gerginleşen ilişkiye dikkat çekilirken, Kahl'ın sözlerinin yeni bir "dış politika bombası" yaratacağı kaydedildi.

Kahl mülakatta ayrıca Almanya ve Avrupa'ya yönelik "Rus tehdidinin" büyüdüğünü ileri sürdü. BND şefi, Alman parlamento seçimlerine Rusya'nın müdahale edebileceğini de öne sürdü.

BND Başkanı Kahl'ın açıklaması Alman medyasında da büyük ilgi gördü. Spiegel başta olmak üzere önde gelen medya kuruluşları Bild Gazetesi'nde yayınlanan röportajdan alıntı yaptı. 

Daha önce ABD'ye de bir kaç kez koliler dolusu saçma sapan ve uyduruk evrak gönderen AKP Hükümeti, ABD Adalet Bakanlığı'nı bu iddiası hakkında ikna edememişti.

İşte Bild Gazetesinde yer alan haber:


İşte Der Spiegel Dergisi'nin haber sitesinde yer alan haber:



<< Önceki Haber Alman İstihbarat Başkanı konuştu: Gülen, darbenin arkasında... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER