Alman Mahkemesi: Türkiye demokratik hukuk devleti değil
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 27 2024
Almanya'da görülen bir davada mahkeme başkanının Türkiye hakkındaki sözleri dikkatleri çekti. Mahkeme başkanı Türkiye'nin kendileri açısından da demokratik bir hukuk devleti olmadığını söyledi.
Grup Yorum Üyesi İhsan Cibelik ile birlikte Özgül Emre ve Serkan Küpeli'nin de “Almanya dışında faaliyet gösteren terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla yargılandıkları davanın son duruşması, Almanya’nın Düsseldorf kentinde 20 Kasım 2024 günü yapıldı. Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen dava, 25 Kasım'da kararın açıklanmasıyla sona erdi.
20 Kasım 2024 tarihinde son duruşma sanıkların esasa ilişkin savunmalarıyla başladı.
Gazete Duvar'da yer alan habere göre İhsan Cibelik savunmasında, üzerine atılı suçlamaların doğru olmadığını; devrimci bir sanatçı olduğunu ve Türkiye'deki faşizmle mücadele eden bir devrimci olduğunu söyledi. Grup Yorum üyesi olmasının ve faşizme karşı mücadele vermesinin bir suç olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi. Daha sonra iddianamedeki birçok suçlamaya ilişkin ayrıntılı açıklamalarda bulundu. İddianamede bulunan konser düzenlemek veya konsere katılmak; Birsen Kars'ın cenazesinde konuşma yapmak, insanlarla bir araya gelerek propaganda yapmak gibi eylemlerin veya Türkiye'deki faşizmi anlatmanın suç olamayacağını söyledi. Tutuklandığından bu yana kanser hastası olmasına rağmen tedavisinin engellendiğini, bu nedenle mağduriyetinin arttığını söyledi.
FAŞİZMİN MAHKEMELERİNDE ŞARKI SÖYLEMEK
İhsan Cibelik savunması sırasında “Çav Bella” parçasını söyledi. Mahkeme Başkanı, İhsan Cibelik'in performansını alkışlayarak takdir ederken, “Faşizmin mahkemelerinde şarkı söylemenize bile izin verdik şeklinde” bir espri yaptı.
Özgül Emre son savunmasında suçsuz olduğunu hem Türkiye'de hem de Almanya'da gazeteciler derneği üyesi olduğunu; üzerine atılı iddiaların çoğunun devlet ajanı olan Murat Aşık'ın iftiralarına dayandığını söyledi. İddianamede, devrimcilerin cenazelerine katılmak, konser organize etmek, tutuklu devrimcilerin tahliyesi için çalışmak, devrimcilerin cenazesine katılmak gi
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







