Alman mahkemesi'nden Volkswagen'e şok
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Mayıs 20 2016
Paylaş
X Post
Münih Eyalet Mahkemesi, emisyon skandalının ortaya çıkmasından bu yana ilk kez bir bayiyi skandal programla manupile edilen EA 189 model motorun takılı olduğu bir otomobili geri almaya ve müşterinin parasını ödemeye mahkum etti.
Video: Arşiv
Focus Online'ın 'Stern TV' ye dayandırdığı habere göre, Münih'te bir çift 2014'ün Mayıs ayında VW'nin özel bir programla emisyon değerlerini düşük gösterdiği EA 189 tipi 1,6 dizel motora sahip Seat İbiza marka otomobil satın aldı.
Skandalın patlak vermesiyle aldatıldıklarını düşünen çift mahkemeye başvurdu.
Münih Eyalet Mahkemesi, otomobili satan bayinin sözkonusu eksiklikleri gidermesi için 6 ay süresi olduğu halde hiçbir şey yapmadığı gerekçesiyle müşteriyi haklı bularak, otomobili satan bayiyi aracı geri almaya ve parasını da ödemeye mahkum etti.
Skandalın patlak vermesiyle aldatıldıklarını düşünen çift mahkemeye başvurdu.
Münih Eyalet Mahkemesi, otomobili satan bayinin sözkonusu eksiklikleri gidermesi için 6 ay süresi olduğu halde hiçbir şey yapmadığı gerekçesiyle müşteriyi haklı bularak, otomobili satan bayiyi aracı geri almaya ve parasını da ödemeye mahkum etti.
Otomobilin satış değeri ve müşterilerin araca yaptıkları ilave masraflarla birlikte tüm harcamaların müşteriye ödenmesine hükmeden mahkeme, bayinin toplam 17 bin 930 Euro 54 Cent ve faiz ödemesini kararlaştırdı.
Kararın diğer Volkswagen müşterilerine örnek olabileceği belirtiliyor.
DHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.NATO: İran füzesi, Kıbrıs’ı değil Türkiye’yi hedef aldı2.Nahçıvan’da İHA krizi: Bakü’den İran’a sert uyarı, misilleme hazırlığı3.Riyad’da alarm: Diplomatik bölgede “sığınak” uyarısı4.Washington Post: Trump Kürt liderlere “tarafınızı seçin” mesajı verdi5.Rusya ve Ukrayna’dan büyük esir takası: 500’e 500 anlaşması
6.Trump’tan dikkat çeken çıkış: “İran’daki lider seçiminde ben de olmalıyım”7.TOKİ Ankara kurasında “kayıp konut” krizi: 497 dairenin akıbeti ne olacak?8.MEB’den ‘Fatma Nur Çelik’ kararı; Kendisini yaşatamadıkları okula adını verecekler9.İran’dan Azerbaycan’a İHA saldırısı iddialarına yalanlama: “Provokasyonun arkasında...”10.Hatay'a düşen İran füzesi tartışmaları ateşledi: NATO'dan kritik Türkiye açıklaması!

ORHAN KESKİN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

NATO: İran füzesi, Kıbrıs’ı değil Türkiye’yi hedef...

Nahçıvan’da İHA krizi: Bakü’den İran’a sert uyarı,...

Riyad’da alarm: Diplomatik bölgede “sığınak” uyarı...

Washington Post: Trump Kürt liderlere “tarafınızı ...

Rusya ve Ukrayna’dan büyük esir takası: 500’e 500 ...







