Alman milletvekili, Ahmet Hakan'a saldırıya sert tepki gösterdi

Alman milletvekili, Ahmet Hakan'a saldırıya sert tepki gösterdi

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a evinin önünde yapılan saldırıya Almanya Parlamentosu'ndan da sert tepki geldi.

İktidar ortağı Sosyal Demokrat Partili (SPD) Federal Meclis milletvekili ve Almanya-Türkiye Parlamentoları Dostluk Grubu üyesi Dietmar Nietan, "Bir devletin gazetecilerin tutuklanmalarına onay vermesi ve yine bir devletin polisinin gazetecileri korumak yerine bilakis gazetecileri ayak takımına teslim etmesi demokrasinin temel direklerini tehlikeye sokmaktadır." dedi.

Basın özgürlüğünün demokrasinin en önemli kazanımlarından biri olduğunun altını çizen Nietan, "Türkiye'de yaşanan bu gelişmeler bende büyük endişelere yol açıyor. Özgür bir basın demokratik devletin temel şartıdır. Hangi parti iktidarda olursa olsun gazetecilerin devletin hangi yerlerde başarısız olduğunu incelemelerinin de mümkün olması gerekir. Bir devletin gazetecilerin tutuklanmalarına onay vermesi ve yine bir devletin polisinin gazetecileri korumak yerine bilakis gazetecileri ayak takımına teslim etmesi demokrasinin temel direklerini tehlikeye sokmaktadır." şeklinde konuştu.

Basın ve ifade özgürlüğü alanında sağduyuya ihtiyaç olduğunu anlatan Sosyal Demokrat Partili Dietmar Nietan, "Bu sahaya yine sağduyunun geri gelmesini ve Türkiye'yi büyük yapan prensiplerin de yeniden uygulanmasını gerçekten çok ümit ediyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Alman milletvekili, Ahmet Hakan'a saldırıya sert tepki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER