Alman polisinden "sinagog saldırısı şüphesiyle" operasyon
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 16 2021
Almanya'nın Hagen kentindeki sinagoga saldırı planladığı şüphesiyle dört kişi tutuklandı. Polis sinagogda yapılan aramada tehlikeli bir duruma rastlanmadığını açıkladı.
Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletindeki Hagen kentinde bir sinagoga saldırı hazırlığı şüphesiyle büyük bir polis operasyonu düzenlendi. Dortmund Emniyet Müdürlüğü, sinagoga saldırı hazırlığı içinde bulunduğundan şüphelenilen dört kişinin tutuklandığını bildirdi.
KRV İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise bir gencin tutuklandığı kaydedildi. Eyalet İçişleri Bakanı Herbert Reul da Hagen'daki sinagoga yönelik "ciddi aşırılıkçı bir tehdit" bulunduğunu belirterek "polislerin bir saldırıyı muhtemelen önlediğini" kaydetti.
Saldırı tehlikesi nedeniyle dün gece polis alarma geçmiş ve sinagog etrafında sıkı güvenlik önlemleri alınmıştı. Dortmund emniyeti, Çarşamba akşamı sinagogda yapılan incelemelerde tehlikeli bir duruma rastlanmadığını açıkladı.
Spiegel: Yabancı istihbarat geldi
"Spiegel" dergisi daha önce yayımladığı haberde 16 yaşında bir Suriyelinin patlayıcı maddeyle sinagoga saldırı hazırlığı yaptığına dair yabancı bir ülkeden istihbarat geldiğini ve radikal İslamcı bir saldırı olasılığına karşı alarma geçildiğini bildirmişti. Polisin gencin evinde Çarşamba günü öğleden önce arama yaptığı ve "olası tehlike" nedeniyle akşamüstü sinagogun çevresini kordon altına aldığı kaydedildi.
Sinagogda Çarşamba akşamı, Yahudilerin en önemli bayramı olan Yom Kipur için ayin düzenlenmesi planlanıyordu. Saldırı kuşkusu nedeniyle ayin iptal edilmiş, cemaatten sinagoga gelmemesi istenmişti.
İki yıl önce Saksonya-Anhalt eyaletindeki Halle kentinde bir sinagoga Yom Kipur bayramında saldırı girişiminde bulunulmuş, sinagogun kapısını zorla açmayı başaramayan aşırı sağcı Alman saldırgan etraftakilere ateş açarak iki kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep olmuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü4.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


