Alman Tabipler Birliği: Önlemler sıkılaştırılsın
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ağustos 10 2020
Paylaş
X Post
Alman Tabipler Birliği Başkanı, Almanların korona kurallarında giderek gevşediğini, kendi çevresinde bu salgına yakalanmayanların salgını çok uzakta gördüğü tehlikesine karşı uyarılarda bulundu.
Alman Tabipler Birliği Marburger Bund Başkanı Susanne Johna, Almanları korona kurallarında giderek gevşemeye karşı uyardı. Küçük bir kesim arasında da kuralları ihlal etme eğiliminin güçlendiğini belirten Johna, 1.5 metre sosyal mesafe, hijyen ve maske mecburiyetine sıkı sıkıya uyulmasını talep etti. “Kamu taşıma araçlarında maskeyi çenesinde taşıyanlara hoşgörü gösterilmesin” diyen Tabipler Birliği Başkanı, bazı insanlara korona tehlikesinin halen geçmediğini hatırlatmak gerektiğini vurguladı.
UZAKTA DEĞİL
Hürriyet'te yer alan habere göre Susanne Johna, “Bazıları bu gerçeği artık hissetmiyor. Çünkü çevresinde bu hastalığa yakalanan yok. Çok uzakta olduğunu sanıyorlar. Ama uzakta değil. Günümüzün en modern tıbbi araçları bile bu hastalığa yakalanan bazılarını kurtarmaya yetmiyor. Bazılarında ise etkileri çok uzun süre devam ediyor” dedi. Okullarda ders esnasında maske taşımayı gerekli bulmadığını söyleyen Susanne Johna, korona vakalarının sıkı sıkıya takip edilmesini istedi. Hastanelerin bulundukları bölge nüfusuna göre plan yapmalarını öneren Susanne Johna, birinci basamakta yoğun bakımda boş yatak kapasitesi tutmak gerektiğini, bu yatakların yüzde 70 ya da 80’inin dolması durumunda ikinci basamağa geçmelerini ve boş yatak sayısını artırmalarını, üçüncü basamakta ise planlanabilir ameliyatları ertelemeleri gerektiğini kaydetti. Tabipler Birliği Başkanı Johna, virüs tespit edilen etkinliklere katılanların evlerde değil, özel yerlerde karantinaya alınmasını istedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yeni Partili Mustafa Erdem hakkında 'rüşvet' suçlamasıyla soruşturma2.Aziz Yıldırım genel kurulda eski yöneticiyle tartıştı!: 'İçinizden geçerim'3.İsrail maçı öncesi İrlandalı futbolculardan siyah kol bandı kararı4.Bugün kimin hayatına dokundunuz?5.Araştırma desteği bütçesiyle alınan ürünler Sayıştay’a takıldı
6.Fon krizi: AKP'den Fatma Betül Sayan Kaya hakkında ilk açıklama7.Deniz Göktaş: 88 gün sonra ilk kez kelepçeleneceğim ve araba kornası duyacağım8.ABD, Küba'ya müdahale için hazırlık yapıyor iddiası: 'Birlikler 90-120 gün içinde hazır olabilir'9.AKP'den Fatma Betül Sayan Kaya açıklaması: Af talebi kabul edildi, artık MYK ve MKYK üyemiz değil10.Rusya'dan Türkiye'deki S-400'ler için şart: 'Avrupa savaşa hazırlanıyor'
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER










