Alman Uzmandan çarpıcı açıklama:Virüs kalıcı, ikinci, üçüncü dalga gelir
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Temmuz 10 2020
Almanya’da korona vakalarının gerilemesi kamuoyunda ‘Virüs zayıflıyor’ duygusu uyandırırken, virolog Hendrik Streeck’in açıklamaları korkuttu. Almanya’nın önde gelen virologlarından Hendrik Streeck, “Ben ikinci, üçüncü dalganın geleceğini hesap ediyorum” dedi.
Almanya’da korona vakalarında düşüş, ekonomik yardımlarla ekonominin yeniden atağa geçme çabaları iyimser bir hava yaratırken, virologlar kamuoyunda virüsün geçip gideceği algısına karşı uyarılarını devam ettiriyor. Almanya’nın sayılı virologlarından Hendrik Streeck, “Ben ikinci, üçüncü dalganın geleceğini hesap ediyorum. Biz virüsü toplumdan tamamen uzaklaştırdık fikrinden vazgeçmeliyiz. Virüs halen burada ve kalıcı. Virüs bizim günlük hayatımızın bir parçası olacak. Virüsle yaşamasını öğrenmeliyiz” dedi. Alman televizyon kanalı ZDF’de Maybrit İllner’in sunduğu açık oturuma katılan Streeck, Gütersloh’ta et fabrikasında patlayan korona vakaları benzeri vakaların her zaman çıkabileceğini ve mümkün olduğunu söyledi.
ABD’nin korona krizinin merkez üssü haline gelmesinin ekonomisi ihracata dayalı Almanya için ne anlama geleceği tartışılan programda Federal Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, “Bir ülkenin salgınla boğuşması, sadece o ülke için değil, hepimiz için kötü” dedi. Altmaier, dünyanın en büyük ekonomisi ABD’nin nezle olmasından diğer ülkelerin de payını alacağını söyledi. Hendrik Streeck, ABD’de hastalık durumunda maaş ödenmediğini, insanların hasta hasta işe gittiğini ve virüsün yayılmasında bunun önemli rolü bulunduğunu belirtti. ABD’ye salgının erken geldiğini, insanların hafif belirtileri ciddiye alıp doktora gitmediğini belirten virolog Streeck, bunun kötü sonuçlara yol açtığını vurguladı.
BİZİM İÇİN ŞANS
Ekonomi uzmanı Monika Schnitzer ise ABD’nin koronavirüs salgını nedeniyle kalifiye iş gücü göçü için vizeyi durdurduğunu, bunu Almanya’nın bir şans olarak görüp yararlanması gerektiğini kaydetti. Schnitzer, ABD’nin dünyanın en iyi beyinlerini ülkeye çekerek başarılı olduğunu, şimdi bu beyinlerin vize engeline takıldığını, Almanya’nın bu beyinlerin en iyisini ülkeye çekmek için kampanya yapmasını istedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







