Alman vekillerden tam saha İncirlik presi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Mayıs 29 2017
Almanya'da İncirlik üssünde konuşlandırılmış Alman askerlerinin çekilmesi konusundaki çağrılar artıyor. Koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile muhalefetteki Sol Parti ivedilikle karar alınmasını talep ediyor.
Alman vekillerden tam saha İncirlik presi
Almanya'da İncirlik üssünde konuşlandırılmış Alman askerlerinin çekilmesi yönündeki çağrılar artıyor. Koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti ile muhalefetteki Sol Parti ivedilikle karar alınmasını talep etti.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre Ankara'nın Alman parlamenterlerin İncirlik'teki Alman askerlerini ziyaret etmesine bir kez daha izin vermemesi ile başlayan gerginlik büyüyor. Almanya'da koalisyon ortağı ve ana muhalefet partisi Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile Sol Parti'nin sözcüleri, hükümetin Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilmesi ile ilgili kararın geciktirilmemesini talep etti.

MERKEL ÜZERİNDEKİ BASKI BÜYÜYOR

Konuyla ilgili olarak Alman Süddeutsche Zeitung'a açıklama yapan koalisyon ortağı SPD'nin dış politika sözcüsü Niels Annen, ivedi şekilde karar alınması gerektiğini belirterek federal hükümetin Türk hükümetine Alman parlamenterlerin İncirlik ziyaretine izin vermesi için 14 gün süre tanıdığını, ancak bunun çok uzun bir süre olduğunu söyledi. Annen, "Bayan Merkel NATO zirvesinden eli boş döndü. Türk hükümetinin daha fazla kendi istediği oyunu oynamasına izin veremeyiz" dedi. Annen, kabinenin gelecek hafta Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilmesi konusundaki kararını vermesi gerektiğini, aksi takdirde federal meclisin devreye gireceğini söyledi.

'ASKERLER ÇEKİLMELİ'

Sol Parti'nin Meclis Grup Başkanı Dietmar Bartsch da Süddeutsche Zeitung'a açıklamasında "Federal hükümet aylardır Erdoğan'ın kendi istediğini yapmasına izin veriyor" dedi. Yaşananlardan net sonuçlar çıkarmanın vaktinin geldiğini belirten Bartsch, silah ihracatının ve mali yardımların durdurulması ve Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilmesi gibi tedbirlere başvurulmasını istedi.

Muhalefetteki Yeşiller Partisi'nin savunma politikaları sözcüsü Agnieszka Brugger ise federal hükümetin Türk hükümetinin Alman parlamenterlerin Konya hava üssündeki Alman askerlerin

Bu haberler de ilginizi çekebilir