Almanların göç endişesi arttı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 6 2023
Paylaş
X Post
Ipsos'un anketine göre Alman vatandaşlarında ülkenin aldığı göçten duyulan endişe artıyor. Ankete göre 29 ülke arasında göçten duyulan endişenin en yüksek olduğu ikinci ülke ise Türkiye.
Kamuoyu araştırma şirketi Ipsos'un anketine göre Almanya'nın dışarıdan aldığı göç vatandaşlarda gitgide daha fazla endişe yaratıyor.
Ipsos'un 22 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında yaptığı ankete katılanların yüzde 44'ü "Ülkenizde aşağıdaki konulardan en çok hangi üçünü endişe verici buluyorsunuz?" sorusuna verdiği yanıtta göçü de üç madde arasında saydı. Geçen ay göçü ülkedeki endişe verici konular arasında sayanların oranı Almanya'da 11 puan daha düşüktü.
Ipsos'un düzenli olarak yaptığı ankete göre Almanya'da göç endişesi en son Suriye'den sığınmacı akınının yaşandığı Mart 2016'da bu seviyenin üzerine çıkmıştı.
Alman vatandaşlarının yüzde 45'i enflasyonu ülkedeki endişe verici konular arasında saydı. Yüzde 35'lik bir kesim yoksulluk ve sosyal eşitsizliği endişeleri arasında sayarken, yüzde 28'lik bir kesim iklim değişikliğinden yüzde 21 ise ülkedeki suç ve şiddetten endişe duyduğunu belirtti.
Sonuçları bugün Hamburg'da kamuoyuyla paylaşılan anket toplam 29 ülkede (Almanya, Türkiye, Hollanda, İngiltere, Şili, Belçika, Fransa, ABD, İtalya, İsveç, Polonya, Kanada, Peru, İspanya, Avustralya, Güney Afrika, Malezya, Singapur, İsrail, Japonya, Kolombiya, Macaristan, Meksika, Hindistan, Tayland, Güney Kore, Brezilya, Endonezya, Arjantin) 20 bin 570 kişiyle yapıldı.
Almanya'dan sonra ülkedeki göçten en çok endişe duyulan ikinci ülke yüzde 41 ile Türkiye. Ülkedeki endişe verici konular arasında göçü sayanların oranı Hollanda'da yüzde 32, İngiltere'de ise yüzde 29 oldu. Göç endişesinde tüm ülkelerin ortalaması ise yüzde 15.
Türkiye'de endişe duyulan konuların sıralaması
Türkiye'de endişe verici konularda enflasyon yüzde 55 ile başı çekiyor. Ülkedeki yoksulluk ve sosyal eşitsizliğin endişe verici olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 31.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Samanyoluhaber.com Patreon desteklerinizi bekliyor2.Rüşvet ve yolsuzlukla gündeme gelmişti: Eski DHMİ bürokratı Cemil Acar tahliye edildi3.Kuran'ı karşılama ve anlama ayı4.Geleceği Sofrada İnşa Etmek: Wilhelmstadt Okullarında Dinleri Buluşturan İftar5.İtirafçı beyanları, Bank Asya hesabı, ev sorumlusu olma... AYM'den çok kritik karar!
6.İran basınından flaş Netanyahu iddiası: 'Yaralanmış ya da ölmüş olabilir!'7.İBB davasında ikinci duruşma: İmamoğlu ile hakim arasında “oturma düzeni” gerilimi8.Erdoğan'ın prensinin yükselişi devam ediyor: İrfan Fidan AYM Başkanvekili oldu9.Trump'tan Küba çıkışı: 'Dostane devralma olabilir ya da olmayabilir!10.İran: Ateşkes arayışında değiliz

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ARİF ASALIOĞLU

HÜSEYİN ODABAŞI

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER












