Almanya Cumhurbaşkanı orduya imam alınmasını istedi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 13 2020
Alman ordusu Bundeswehr’in 65’inci kuruluş yıldönümünde konuşan Cumhurbaşkanı Steinmeier, Müslüman askerlere manevi destek sağlayacak din görevlileri atanmasını istedi.
İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden yaklaşık 10 yıl sonra, 12 Kasım 1955'de kurulan Federal Alman Ordusu Bundeswehr'in 65'inci kuruluş yıldönümü Berlin'de törenle kutlandı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı Bellevue'de düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Alman ordusunun dünya barışına katkısını överken, özellikle korona salgınında verdiği destekten dolayı kutladı.
Federal ordudaki çeşitlilikten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Cumhurbaşkanı Steinmeier, "Ebeveynleri, büyükanne ve büyükbabaları diğer ülkelerden bize gelenlerin oranı artıyor" ifadelerini kullandı.
Bu bağlamda Müslüman askerlere yönelik dini danışmanlık hizmeti verilmesi gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı, "Müslüman askerlerimizi de dini bakımdan mahrum etmemeliyiz" dedi. Alman ordusunda Yahudi askerlere yönelik benzer bir uygulamanın bu yıl içerisinde başlatılmış olmasından memnuniyet duyduğunu kaydeden Steinmeier, "Müslüman kadın ve erkek askerlerimizi bunun dışında tutmamalıyız" diye konuştu.
Bakandan teçhizat sitemi
Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki tören öncesinde ARD televizyonuna konuşan Savunma Bakanı Annegret Kramp- Karrenbauer, 65'inci kuruluş yıl dönümü kutlanan ordunun, günün gereksinimlerine uygun bir donanıma sahip olmadığını söyledi.
Bakan, "Çevremizdeki dünya, koşullar değişiyor ve savunmamızı ayakta tutabilmemiz için bizim de bu değişime ayak uydurmamız gerekiyor" dedi.
Alman ordusunun geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Hrıstiyan Demokrat politikacı, uluslararası terörle mücadele operasyonları ile ilgili olarak, "Almanya yeteneklerini ortaya koymayı vaat etti ve bu vaatleri yerine getirmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Modernize edilmeli
Savunma Bakanı, silah sistem
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları2.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar3.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi4.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu5.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







