Almanya’da asgari ücrete yüzde 25 zam
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 26 2021
Almanya'da yeni kurulan koalisyon hükûmeti yaklaşık 2 milyon işçinin maaşında yüzde 25'lik artışa gitme kararı aldı. Saatlik asgari ücret 9,60 eurodan 12 euroya çıkıyor.
Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte Türkiye dahil birçok ülkede asgari ücret görüşmeleri devam ediyor. Avrupa’nın en büyük ekonomisi Almanya’da asgari ücretle çalışan 2 milyon işçi önemli bir maaş artışına hazırlanıyor.
Üç Alman siyasi partisi; Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller (Die Grüne) ve Hür Demokratlar (FDP) yeni koalisyon hükûmeti mutabakatını imzaladı. SPD’li Olaf Scholz, uzun koalisyon müzakerelerinin ardından Başbakan Angela Merkel’in halefi olacak.
Kronos'ta yer alan habere göre koalisyon anlaşmasının bir parçası olarak ülke, mevcut asgari ücreti saatlik 9,60 eurodan 12 euroya yükseltmeyi planlıyor. Ülkenin yeni koalisyon hükümetinin aldığı bu kararla birlikte asgari ücret alan yaklaşık 2 milyon kişinin gelirlerinde önemli bir artış olacak.
ALMANYA’DA ASGARİ ÜCRET YÜZDE 25 ZAMLANDI
Almanya’da en son 2015 yılında yürürlüğe giren zam kararının ardından ilk defa geçen yıl fiyat artışına gidilmişti. 2021 yılında saatlik asgari ücretin 9,60 euro olduğu Almanya’da yeni koalisyon hükümetinin kararı ile saatlik asgari ücret yüzde 25 zamlanarak 12 euroya çıkarıldı.
Almanya’da, Ekim ayında enflasyon, enerji fiyatlarının hızla artması ve gıda fiyatlarının artmasıyla neredeyse son 30 yılın en yüksek ölçüsü olan yüzde 4,5’e yükseldi. Asgari ücrete yapılan zam kararınında son yıllarda yükselen enflasyon oranlarının da etkisi olduğu düşünülüyor.
Almanya’nın asgari ücreti şimdiden Avrupa Birliği’ndeki (AB) en yüksek ücretler arasında yer alıyor. Türkiye’de saatlik asgari ücret ise 1 euronun altında.
ALMANYA’DA NÜFUSUN SADECE YÜZDE 6.6’SI ASGARİ ÜCRET İLE ÇALIŞIYOR
AB İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) verilerine göre, Almanya’da nüfusun sadece yüzde 6,6’
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...2.Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki: “Yalan söylemeye hiç mi utanmadın?”3.Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Netenyahu izin vermiyor!4.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?5.Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye gitmiş
6.Cezaevindeki Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı7.Mahkemenin gerekçeli kararı: Saraçhane'de Gazeteciler ve protestocular anayasal haklarını kullandı8.Türkiye'de uygulanan ÖTV Japon otomobil devini zorladı9.Murat Ongun'un X hesabına ulusal güvenlik gerekçesiyle erişim kısıtlaması10.Karabük’te 80 yaşındaki kadın donarak hayatını kaybetti

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşka...

Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki:...

Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Ne...

50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak...

Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye git...


