Almanya'da aşırı sağcılara baskın


Almanya'da federal polis bu sabah "Old School Society" adlı aşırı sağcı grubun üyelerinin evlerine baskın düzenledi. "Terör örgütü kurma" şüphesiyle dört kişi gözaltına alındı.

Deutsche Welle Türkçe servisinin aktardığına göre Federal Başsavcılık'tan yapılan açıklamada operasyona katılan polislerin çok sayıda evde arama yaptığı belirtildi. "GSG 9" adındaki terörle mücadele özel timleri tarafından yürütülen baskında, yaşları 22 ile 56 arasında değişen üç erkek ve bir kadının gözaltına alındığı ifade edildi. Gözaltına alınan kişilerin, camilere ve mülteci yurtlarına yönelik saldırılardan sorumlu olduğu iddia edilen "Old School Society" (OSS) adlı aşırı sağcı grubun üyesi olduğu öne sürülüyor. Federal Başsavcılık, söz konusu kişilerin, 'terör örgütü kurma' şüphesiyle gözaltına alındığını açıkladı.

Soruşturmalar çerçevesinde, örgütün Almanya'da küçük gruplar halinde saldırılar düzenlemeyi hedeflediği düşünülüyor. Saksonya, Kuzey Ren-Vestfalya, Rheinland-Pfalz ve Mecklenburg-Vorpommern eyaletlerinde yürütülen operasyonlarda toplam 250 polis görev aldı. Savcılık, operasyonların federal iç istihbarat birimi Anayasayı Koruma Teşkilatı ve ilgili eyalet teşkilatlarının sunduğu istihbarat temelinde düzenlendiğini açıkladı. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da aşırı sağcılara baskın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER