Almanya'da istenilen konuma gelmenin tek yolu eğitim


'Lernen macht stark' (Öğrenmek Güç Verir) adlı eğitim kampanyası, siyaset, medya ve toplum temsilcilerinin katıldığı bir törende beşinci yılını kutladı.

Metropol FM, Okuma Vakfı ve Robert Bosch Vakfı'nın Türk ailelere yönelik projesi Almanya'daki en başarılı eğitim kampanyalarından biri olarak zikrediliyor.

Yüksek masraflı bu kampanya sayesinde 2011 yılından bu yana bir milyondan fazla radyo, televizyon ve internet ortamında çocuklarının okul dışında kalan eğitimleri konusunda hassaslaştırıldı.

Törenin konuklarından Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Federal Bakan Aydan Özoğuz, "Göçmen anne-babalarda sıklıkla eğitim gayretine şahit oluyoruz. Çocuklarının başarılı bir eğitim yolunu tutmalarını arzu ediyorlar." dedi.

Bununla birlikte anne-babalarda eğitim ve okul sistemi hakkında bilgi eksikliği ile de karşılaşıldığını anlatan bakan, "Anne-babaların çocuklarına okuldaki dersleriyle ilgili nasıl yardım edeceklerini bilmediklerine de sık sık şahit oluyoruz." ifadesini kullandı.

'Öğrenmek Güç Verir' kampanyasının bu alanda somut ve gündelik hayata elverişli yardımlar sunduğunu kaydeden Özoğuz, okul sistemindeki gerekli değişikliklerin yanı sıra anne-babalar için sunulan faaliyetlerin de daha fazla katılım ve daha başarılı bir mezuniyet için önemli olduğunu dile getirdi.

Tören esnasında yapılan bir podyum tartışmasında da okul dışı teşvikin önemine vurgu yapıldı ve ailenin aktif bir şekilde dahil edilmesi durumunda çocukların gelişimi salahiyet kazanmasında önemli ölçüde yol alındığı yönünde fikir birliğine varıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da istenilen konuma gelmenin tek yolu eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER