Almanya da Korona hastalarında sıtma ilacını kullanacak
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Nisan 4 2020
Paylaş
X Post
Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn sıtmaya karşı Bayer şirketinin ürettiği Resochin ilacının koronayı yenmede etkili olacağı umudunu taşıdığını söyledi. Bakan ilacın aşıdan önce piyasaya çıkacağını kaydetti. Münih Schwabing Hastanesi ise ebolaya karşı kullanılan Remdesivir ilacından iyi sonuç aldıklarını açıkladı.
ALMANYA Sağlık Bakanı Jens Spahn, sıtmaya karşı uzun zamandır kullanılan Bayer şirketi üretimi Resochin’in ağır korona vakalarında etkili olduğu yönünde ilk ipuçlarının geldiğini söyledi. Araştırmanın tam sonuçlarını almak için biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu vurgulayan Spahn, koronaya karşı kullanılacak ilacın korona aşısından önce piyasaya sürüleceğini kaydetti. Aşının bir yıl daha sürebileceğini belirten Spahn, “Resochin ilacının uzun yıllardır kullanılan bir ilaç, etkilerini, yan etkilerini biliyoruz” dedi. Sağlık Bakanı Spahn ülkede yaşanan maske sıkıntısı nedeniyle şu sıralar sağlık bakanlığı yanında ‘maske tedarikinden sorumlu bakan’ da olduğunu belirtti.

EBOLA İLACI İŞE YARIYOR
ZDF kanalına konuşan Almanya’nın Münih kentindeki Schwabing Hastanesi Virüs Bölümü Başkanı ve Koronavirüs Uzmanı Prof. Clemens Wendtner ise, hastanelerinde 100 korona hastasının tedavi gördüğünü, ağır hastalarda ebolaya karşı kullanılan Remdesivir ilacını denediklerini ve iyi etkisini gördüklerini vurguladı. Remdesivir dünya çapında kotonaya karşı araştırılıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.1 Mayıs'ta çalışan 2 belediye işçisi hayatını kaybetti2.Türkiye yoksullukta zirveye yerleşti3.Yusuf Tarık Gül, babası cezaevindeyken 'şafak' saymış4.Büyük umutlarla Türkiye'ye dönen NASA'daki Türk, umduğunu bulamadı geri dönüyor5.Polisten tahminle gözaltı: ‘1 Mayıs’a katılma ihtimali olanlar’ araçlardan zorla indirildi
6.Yeni nesil roketi Soyuz-5 fırlatıldı7.Yoksulluk, vatandaşı vurdu: Ekmekten sonra 'askıda kıyafet ve ayakkabı' dönemi8.TİP Lideri Erkan Baş'a da biber gazı sıkıldı: 1 Mayıs'ta çok sayıda gözaltı ve sert müdahale9.FIFA zirvesinde skandal anlar: İsrail ısrarına Filistinli başkan “Acı çekiyoruz” diyerek kürsüyü terk etti10.Manası yok! Fatih Erbakan yanıldığını kabul etti: Cumhur İttifakı'na kapıları kapattı

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER












