Almanya’da ‘Mısır ajanı’ krizi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Temmuz 10 2020
Paylaş
X Post
Almanya’da Başbakan Angela Merkel’e bağlı Federal Basın Dairesi’nde görevli bir kişinin yıllardır Mısır adına casusluk faaliyetleri yürüttüğü ortaya çıktı. Basın merkezinde topladığı bilgileri Mısır istihbaratına ulaştıran çalışan hakkında soruşturma başlatıldı.
Kimliği açıklanmayan çalışanının Mısır istihbaratıyla ne tür bilgiler paylaştığı ise açıklanmadı. Federal Asayiş Dairesi’nin geçen yıl aralık ayında çalışana yönelik bir dizi önlemler aldığı belirtilirken, Federal Savcılık şüpheliyle ilgili başlatılan soruşturmanın hâlâ sürdüğünü duyurdu. Federal Basın Dairesi olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor. Basın Dairesi Sözcüsü, “Ne soruşturmayla ilgili ne de kişinin kimliğiyle ilgili açıklama yapmayacağız” dedi. Sözcü, buna gerekçe olarak da soruşturmanın henüz tamamlanmamasını gösterdi. Ancak basına sızan bilgilere göre ajanlık yapan çalışanın, Federal Basın Dairesi’nin misafir kabul bölümünde orta derece bir yetkiyle görev yaptığı yönünde.
Dün açıklanan istihbaratın 2019 raporunda Mısır’ın, Almanya’daki faaliyetlerine değinilirken, Mısır istihbaratının muhaliflere yönelik aktif çalışmalar yürüttüğü, faaliyet alanının merkezinde Müslüman Kardeşler’in olduğu belirtildi. Basın dairesinin çalışanının da istihbarata Mısırlı gazetecilerle ilgili bilgi sızdırdığı tahmin ediliyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Uluslararası Basın Enstitüsü'nden Google'a Türkiye uyarısı: Bağımsız medya algoritmik şok yaşıyor2.Gece yarısı geçerli olacak benzin ve motorin zammında yeni gelişme!3.Weltanwälte e.V.’den Berlin’de Avukatlar Günü programı4.Derin müslümanlık dersleri başladı: Ramazan'da manevi yolculuk5.Özgür Özel'in erken seçim çağrısına Partili Cumhurbaşkanı'nın cevabı şaşırtmadı!

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ARİF ASALIOĞLU

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Uluslararası Basın Enstitüsü'nden Google'a Türkiye...

Gece yarısı geçerli olacak benzin ve motorin zammı...

Weltanwälte e.V.’den Berlin’de Avukatlar Günü prog...

Derin müslümanlık dersleri başladı: Ramazan'da man...

Özgür Özel'in erken seçim çağrısına Partili Cumhur...







