Almanya'da vatandaşların meslek eğitimi alabilmeleri için fuar düzenlendi


Almanya'da yeni meslek eğitim yılı başladı. Şimdiye kadar eğitim yeri bulamayanlar için ise başkent Berlin'de fuar düzenlendi. 7'inci Berlin Meslek Fuarı'nda vatandaşlar, meslek eğitimi görebilecek.

Gerek liseyi bitiren öğrenciler (Abitur) gerekse diğer ortadereceli okullardan mezun olanlar 7'inci Berlin Meslek Fuarı'nda (Jobmesse Berlin) yapmayı düşündükleri iş üzerine eğitim görme imkanı bulacak.

Kentin Charlottenburg İlçesi'ndeki Salzufer üzerinde bulunan Mercedes-Welt adlı binayı ziyaret eden öğrenciler yaklaşık yüzün üzerinde şirket ile tanışma imkanına sahip. Ulusal ve uluslararası yüz şirketin temsilcileri iki gün boyunca, saat 10.00 ile 17.00 arasında şirketlerini tanıtıp şirket ilkelerine uygun öğrencileri bünyelerine kazanmaya çalışacak. Fuarda meslek eğitimine aday gençler; başvuru dosyası hazırlama, iş görüşmesine giderken düzgün kılık kıyafet gibi konular üzerine bilgi alma veya başvuru dosyasını uzmanlara göstererek test ettirme, başvuru fotoğrafı çektirme şansını bulacak.

Fuara meslek sahibi vatandaşların da katılması da mümkün. Zira fuarda staj imkanları ile mesleki ilerleme olanakları da tanıtılıyor. Ayrıca, Berlin'deki 7'inci Meslek Fuarı'na giriş ücretsiz. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da vatandaşların meslek eğitimi alabilmeleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER