Almanya'da yılın ilk grevi Amazon'da yapıldı


Almanya'da eni yıl ile birlikte yılın ilk grevi de başladı. Ver.di sendikası Leipzig'deki Amazon çalışanlarını greve çağırdı. Sendika, yıllardır Amerikan şirketi Amazon'u çalışanlarına keyfi davranarak az maaş ödemekle suçluyordu. Sendika geçen seneki grevlerde de maaşların perakendeciler için belirlenen tarifeye göre ödenmesi için Amazon'a sürekli çağrıda bulunuyordu. Bu grev ile Ver.di 10 bin Amazon Almanya çalışanı için baskı yapmaya devam edecek.

Ver.di grev sorumlusu Thomas Schneider "Bazı eyaletlerde Heilige Drei Könige (Üç Kutsal Kral) resmi tatil günleri olduğu için işletmelerde zorluklar yaşanacak." dedi. Greve Leipzig ile birlikte Kuzey Ren Vestfalya'dan (KRV) Werne ve Rheinberg çalışanlarınında katılması bekleniyor. Bavyera ve Baden Württemberg zaten resmi tatilde olduğu için mesaisine devam eden şube merkezlerinin ise Berlin, Rheinland-Pfalz'da Koblenz ve Hessen'de Bad Hersfeld olduğu açıklandı.

Amazon'da şu sıralar yılbaşı dolayısıyla çok sayıda Gutschein (çek) işlemleri ile çok sayıda geri gönderilen ürünlerin işlemi yapılıyor ve iş yoğunluğu yüksek seviyede. İşletme daha önceki grevlerin bir sonucu olarak birkaç defa az dahi olsa maaşlara zam yapmıştı. Buna rağmen maaş pazarlığı masasına oturmamakta direnmişti. Grevdeki personel, şirket yöneticilerini tekrar masaya davet ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da yılın ilk grevi Amazon'da yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER