Almanya'daki İslami kuruluşlar, mültecilere yardım için birleşti


Almanya'daki İslami kuruluşlar mültecilere yardım konusunda el ele vererek birlikte bir Müslüman Mülteci Yardım Birliği'ni (Verband Müslimische Flüchtlingshilfe - VMF) kurdu. İslami çatı kuruluşları; Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD), Almanya İslam Konseyi (Islamrat) ve Almanya Şii İslam Cemaati (IGS), mültecilere organizeli yardım yapacak bir kuruluş için omuz omuza verdi.

İslami kuruluşlar, bir araya gelme amaçlarının; göçmen kuruluşlarının şimdiye kadar ayrı ayrı gerçekleştirdikleri mültecilere yardım çalışmalarını koordineli şekilde yapmak, özellikle de kalitesi daha da artırılmış sosyal yardım çalışmaları gerçekleştirmek olduğunun altını çizdi.

MÜLTECİLERLE İLGİLİ EN BÜYÜK GÖREV MÜSLÜMANLARA DÜŞÜYOR

İslami kuruluşların birlikte kurdukları VMF başkanlığına ZMD'nin Genel Sekreteri Nurhan Soykan seçildi. Soykan VMF'nin kurulmasıyla ilgili, "Mültecilerle ilgili durum göz önünde bulundurulduğunda özellikle de biz Müslümanlara büyük görevler düşüyor. Yeni gelen insanlara mümkün olan en iyi desteği verebilmek, onları kabul edip onlara bir perspektif sunabilmek için güçlerimizi birleştirmek önemli ve gerekli." ifadelerini kullandı. VMF'nin başkan yardımcılıklarına ise İslam Konseyi (BRD) Genel Sekreteri Murat Gümüş ve Almanya Şii Cemaati Yönetim Kurulu Üyesi Dawood Nazirizadeh seçildi.

VMF tarafından yapılan ilk resmi açıklamada, mültecilere yönelik çalışmalar yapan diğer kuruluş ve kişilerin de memnuniyetle kabul edileceği vurgulandı. VMF bu amaçla, mülteci çalışmalarından sorumlu bakanlığa da bir yazı yazdı. VMF'nin yazısında özellikle, Almanya'nın mülteci sorununu aşması, ihtiyaçlara cevap vermesi konusunda her türlü yardım ve desteği sunmaya hazır olunduğunun altı çizildi.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan VMF Başkan Yardımcısı Murat Gümüş, "Bu çatı organizasyonun üyeleri gerçi mültecilere yardım konusunda, çok çeşitli şekillerde ve farklı alanlarda aktifler. Ancak verilen hizmetlerin efektif ve daha verimli hale getirilmesi için bir koordinasyon ihtiyacı söz konusudur." dedi.

VMF'nin tam da bu görevi üstleneceğini kaydeden Başkan Yardımcısı Dawood Nazirizadeh ise bunun için yeni projeler tasarlayacağının altını çizdi. Ancak tüm bunların başarılabilmesi için gönüllü ve resmi yardımcılara, çalışanlara ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Nazirizadeh, "Tüm bunları koordine etmek yapısal bir yaklaşım ve kurumsal bir altyapı gerektiriyor. Buna da yeni kurulan birlikle ulaşılmış oluyor." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'daki İslami kuruluşlar, mültecilere yardım için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER