Almanya'daki Türk STK'lardan teröre tepki


Dünyada terör saldırılarının arttığını ve Türkiye'de kısa sürede üçüncü saldırının yaşandığına dikkati çeken Diyalog ve Eğitim Vakfı Başkanı Ercan Karakoyun, "İstanbul'daki saldırıda Alman vatandaşları hedef oldu. Dualarımız kurban yakınları ve yaralılarla. Acılarını paylaşıyoruz. Paris'te, Tunus'ta, Suriye'de ve Türkiye'de artan saldırılara karşı aklı selim, sağduyulu, evrensel değerlere önem veren insanlar bir araya gelip teröre karşı daha fazla ortak duruş sergilemeliler." dedi.

Karakoyun, asıl sorumluluğun İslam dünyasında olduğunu vurguladı ve "Müslümanlar olarak bu tür saldırıları reddediyoruz. İslam'da terör, şiddet ve canavarlığın yeri yok. İslam dünyasının bunu yüksek sesle haykırması gerekiyor. Sonra da Batı dünyasında İslamifobi'ye karşı Müslümanlar olarak bu tür saldırılara kaşı olduğumuzu yüksek sesle dile getirmeliyiz." açıklamasında bulundu. Karakoyun, "Müslümanlar olarak terörün mağdurlarıyız ve asla tasvip etmiyoruz." dedi.

TGB BAŞKANI YILMAZ: 'TERÖRE KARŞIYIZ' DEMEK YETMİYOR

Berlin Türk Cemaati (TGB) Başkanı Bekir Yılmaz, İslam ve Müslümanlar adına terör yapanları reddettiklerini, bir insanı öldürenin insanlığı öldürdüğü felsefesiyle hareket eden bir din adına gaddarlık yapılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Müslümanların "Teröre karşıyız, reddediyoruz" demelerinin önemli olmakla birlikte yetersiz olduğunu ve kamuoyunu tatmin etmediğini dile getiren Yılmaz, "Almanya'daki Türk ve Müslüman toplum olarak daha fazla çalışmalıyız. Alman toplumuna kendimizi anlatmak için bilgi birikimi, altyapı ve medya gücü maalesef yok. Söylediklerimizin içini dolduracak ve kamuoyunu bilgilendirecek araçlarımız yok. 55 yıldır ortak bir akıl oluşturamayan Türk toplumu biran önce hamaset siyasetini bırakıp ortak strateji geliştirmelidir." dedi.

TUDESB OKULLARI GENEL MÜDÜRÜ TOY: TERÖR İNSANLIĞIN ORTAK DÜŞMANI

İstanbul'da yaşanan terör olayının son derece üzüntü verici olduğunu söyleyen TÜDESB Okulları Genel Müdürü Muzaffer Toy, "Terör olayının İstanbul'da olması ve Alman vatandaşlarının ölmesi bizi son derece üzmüştür. Alman kardeşlerimizin acısını yürekten paylaşıyoruz." dedi. "Terör, din ve kültürden bağımsız insanlığın ortak düşmanıdır." diyen Toy, "Terörün dini yoktur. Müslüman olarak, İslam adına teröre başvurulması bizi son derece rahatsız etmektedir. Terörün lanetlenmesi için Müslümanlar üzerine düşeni yapmalı" ifadelerini kullandı.STKlardan-terore-tepki-1985875.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'daki Türk STK'lardan teröre tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER