Almanya Devlet Bakanı Maria Böhmer, göçmen gündemiyle Türkiye'ye geliyor


Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı nezdinde Devlet Bakanı Prof. Maria Böhmer, siyasi görüşmeler için Ankara'ya iki günlük ziyarette bulunacak. Ziyaretin başlıca konularını insanların ülkelerinden kaçmak zorunda kalmaları ve göç oluşturacak.

Pazartesi Ankara'da olması beklenen Maria Böhmer, aralarında Başbakanlık Göç İdaresi Koordinatörü, UNCHR ile UNICEF temsilcileri ve Ankara Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi'nden araştırmacılarla göçmenlerin durumuna ilişkin görüş alışverişinde bulunacak. Ayrıca Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) ile Türk sivil toplum örgütü Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'nin (ASAM) Ankara'daki Çok Yönlü Destek Merkezi'ni ziyaret edecek.

Ayrıca Milli Eğitim Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakanı ve YÖK Başkanı ile görüşmeler öngörülüyor. Bu görüşmelerde, İstanbul'daki Türk-Alman Üniversitesi, Türkiye'deki Alman okulları ve spor alanında entegrasyon projelerinde işbirliği imkanları gibi konular ele alınacak. Devlet Bakanı Böhmer'in, gençlik değişiminin yoğunlaştırılması ve göçmen çocukların eğitim durumlarının iyileştirilmesi konularına da değineceği ifade ediliyor. Bakan Böhmer'e ziyaretinde Federal Meclis Dış İlişkiler Komisyonu'ndan Federal Meclis Üyesi Dr. Andreas Nick eşlik edecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Almanya Devlet Bakanı Maria Böhmer, göçmen gündemiyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER