Almanya dizel araçlara çare arıyor...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ağustos 3 2017
Alman hükümeti ile otomobil üreticileri arasında buluşma muhalefet tarafından eleştiriliyor. Muhalefet ve çevre örgütleri hükümeti otomotiv şirketlerinin isteklerine boyun eğmekle suçluyor.

Berlin'de otomobil üreticileri ile hükümet yetkililerinin bir araya geldiği buluşmada dizel motorlu araçlarla ilgili zehirli gaz emisyonunun azaltılması hedefiyle alınan kararlar yoğun eleştiriye yol açtı. Muhalefet partileri, hükümeti dizel motorlu araçların zehirli gaz emisyonunu azaltmak için daha etkili önlemler alınmasında ısrarcı olmadığı gerekçesiyle eleştiriliyor.
Dünkü buluşmada otomobil üreticileri, zehirli nitrikoksit miktarını azaltmak için 5 milyon 300 bin dizel motorlu aracın yeni yazılım programı ile motor kontrol ünitesinin güncellenmesini üstleneceklerini kabul etmişti. Söz konusu eski model dizel motorlu araçların yaklaşık yarısı emisyon değerleriyle oynadığı tespit edildikten sonra güncelleme çalışmalarını başlatan Volkswagen markasını taşıyor.
Eski model taşıtlarını emisyonu düşük yenileriyle takas edenlere prim ödemeye hazır olduklarını belirten sanayiciler, daha etkili ama aynı zamanda da pahalı olan, egzoz sistemine katalizör takmayı ise kabul etmedi.
Siyasetçilerden uyarı
Otomobil üreticileri ile hükümet arasındaki buluşma Alman siyasileri memnun etmedi. Zirveden çıkan sonucu eleştiren Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi Meclis Grup Başkanı Volker Kauder,Passauer Neue Presse gazetesine verdiği demeçte, "Otomobil endüstrisi burnu büyüklüğü bırakıp topluma ve müşterilerine olan sorumluluğuna sahip çıkmalıdır" dedi.
Sosyal Demokrat Partili (SPD) Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, Bild gazetesinde yer alan açıklamasında "Otomobil üreticilerine düzelmeleri için süre tanındığını ve yasal emisyon değerlerine uyulmasının şart olduğunu" söyledi.
Muhalefetten eleştiri yağmuru
Alman Yeşiller Partisi ise Berlin buluşmasında varılan uzlaşmanın hayal kırıklığı yarattığını duyurdu. Partinin Meclis Grup Başkan Vekili Oliver Krischer, Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada, "Patronları emisyonu daha fazla düşüren çözüme zorlamayı reddeden koalisyon or
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!10.'Bildiklerimi anlatacağım!': Ela Rümeysa Cebeci'nin ek ifadesi ortaya çıktı

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







