Almanya haftalık kapasiteyi 10 milyona çıkaracak
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 8 2021
Paylaş
X Post
Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında aşılama konusunda uluslararası alanda çok gerilerde kalan Almanya, ay sonundan itibaren aşılamayı hızlandıracak.
Başbakan Yardımcısı Olaf Scholz, aşılama kapasitesini haftalık 10 milyona kadar çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Scholz, hızlı aşılamaya mart sonunda başlayıp, nisan, mayıs ve haziran aylarında devam edeceklerini kaydetti. Almanya’da EMA’dan onay alan BioNTech/Pfizer, Moderna ve AstraZeneca aşıları yapılıyor. Almanya’da şu ana kadar ilk aşısını olanların sayısı 5 milyonu geçerken, ikinci doz aşılarını yaptıranların sayısı ise 2.5 milyona dayandı. Günde ortalama 130 bin kişiye aşı yapılıyor. Ancak aşıların yetersiz olmasından dolayı birçok eyalette aşı merkezleri hizmet veremiyor. Bu ay sonuna kadar üç aşı şirketinin de toplamda 20 milyon doz aşı göndermesi bekleniyor.
Öte yandan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de nisan ayından itibaren AB ülkelerine 100 milyon civarında aşı gönderileceğini belirtti. Ocak ve şubat aylarında aşı üreticilerinin 20 ila 30 milyon civarında aşı gönderdiğini ve mart ayında bu sayının 50 milyona çıktığını belirten von der Leyen, “Aşı üreticilerinin planına göre nisan ayından itibaren aşı sayısı iki katına çıkacak. İkinci çeyrekte her ay için 100 milyon doz aşı tedarik edilecek ve haziran sonuna kadar 300 milyon aşı sunulacak” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Borsayı Sarsacak İddia: Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ve Eşinden Milyarlık Hisse Vurgunu Mu?2.AKP İçinde Milyarlık Borsa Depremi: Şamil Tayyar'dan Fatma Betül Sayan Kaya'ya Sert İstifa Çağrısı3.Fithc'den Türkiye'ye Dolar Uyarısı! Ne zaman 60 Lira Olacak?4.Ukrayna'nın altyapısı tamamen yok olmak üzere5.Yazıcıoğlu Dosyasında Beklenmedik Hamle: Yıllardır Dosyayı Takip Eden Avukat Da Hedefte
6.Borsada Fon Vurgununa Dev Darbe: 46 Şirket, 18 Fon ve 42 Kişinin Malvarlığı Donduruldu!7.Cumhur İttifakı’ndan Fon Skandalı Çıkışı: MHP’li İsmet Büyükataman’dan Sinyal Gibi Açıklama!8.Erdoğan’dan Fon Kararı: Sistemde 1 Milyon Kadar Olan Rakamlar Ödenecek!9."Gözaltındayken İstifa Etsin Diye Baskı Yaptılar": CHP'li Belediye Başkan Yardımcısından Zehir Zemberek Açıklamalar10.Veli Ağbaba Yoğunbakıma kaldırıldı

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Borsayı Sarsacak İddia: Eski Bakan Fatma Betül Say...

AKP İçinde Milyarlık Borsa Depremi: Şamil Tayyar'd...

Fithc'den Türkiye'ye Dolar Uyarısı! Ne zaman 60 Li...

Ukrayna'nın altyapısı tamamen yok olmak üzere

Yazıcıoğlu Dosyasında Beklenmedik Hamle: Yıllardır...







