Almanya iki isme uluslararası tutuklama emri çıkardı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ekim 21 2020
Paylaş
X Post
Tarihin en büyük sızıntılarından Panama Belgeleri'nin merkezindeki hukuk şirketi Mossack Fonseca'nın kurucuları hakkında Almanya uluslararası tutuklama emri çıkardı.
Alman basını, şirket kurucuları Almanya doğumlu Juergen Mossack ve Ramon Fonseca'nın Köln savcıları tarafından vergi kaçakçılığına yataklık etme ve suç örgütü kurma suçlamalarıyla arandığını bildirdi.
Euronews'te yer alan haberde Panama Belgeleri, dünyanın en zengin kişilerinden bazılarının paralarını nasıl sakladıklarını gösteren 11 milyon gizli mali belgeden oluşuyor. Kayıtlar ilk olarak Suddeutsche Zeitung'a sızdırılmış, 2016'da haber kuruluşlarıyla ortak raporlar yayınlamaya başlayan Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu ile paylaşılmıştı.
ABD federal savcıları, Mossack Fonseca hukuk firmasının, müvekkillerinin servetini korumak ve vergi borçlarını gizlemek için Amerikan yasalarını aşma planı oluşturduğunu ileri sürüyor. 2000 yılına dayandığı belirtilen planın Panama, Hong Kong ve İngiliz Virgin Adaları'ndaki sahte vakıfları ve paravan şirketleri içerdiği iddia ediliyor.
Hukuk şirketinin kurucuları Mossack ve Fonseca Alman uyruklu olmalarına rağmen Panama vatandaşlığına da sahip. Panama'nın kendi vatandaşlarını iade etmemesinden dolayı ikilinin yargılanmak üzere Almanya'ya getirilip getirilmeyeceği bilinmiyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Antalya'da can pazarı: 7 ölü, 2’si ağır 7 yaralı2.İsrail Konsolosluğuna saldırı: IŞİD operasyonunda 198 kişi gözaltı alındı3.Baba oğluna dedi ki...4.Yargıtay Üyesi Yüksel Kocaman Hakkında Yeni Belge: Suç Örgütü Liderinin Asistanından “Araç Ödemesi” İddiası5.İran ABD'ye tepkili
6.Bursa'da tartışmalı seçim: Vatandaşın CHP'ye verdiği Büyükşehir Belediyesi AKP'ye geçti!7.Görüşme öncesi Trump'tan açıklama: 'Ordumuz İran çevresinde hazır bekliyor'8.İstifa eden ABD’li yetkiliden ilginç çıkış: NATO'dan Türkiye ile karşı karşıya geldiğinde İsrail’in yanında yer alabilmek için çıkacağız9.Bir Türk de yargılanıyor; Mamdani'nin evinin önünde bombalı saldırıda iddianame çıktı: "Terör başlatmak istiyorum dostum"10.TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan Özgür Özel'in 'ara seçim' çağrısına ilk yanıt

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN













