Almanya'da "kan davası" şoku!

16 Nisan 2017'deki Cumhurbaşkanlığı Referandumu öncesi çıkan seçim kavgasında Diyarbakır’da üç akrabası öldürülen İzzettin Yıldız cinayeti işleyenlerin bir akrabasını Almanya’da vurdu. Wetzlar şehrine "kan davası" şoku yaşatan katil zanlısı elinde silahla kaçtı. Polis 27 yaşındaki zanlının yerini bildirene 5 bin euro ödül verecek.

SHABER3.COM

Almanya "kan davası" cinayetinin şokunu yaşıyor. Diyarbakır'ın Çermik ilçesi Yabanardı Köyü'nde 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Referandumu'ndan iki gün önce çıkan seçim kavgasında üç kişinin ölmesinden sonra Wetzlar şehrinde "intikam" cinayeti işlendi.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre Diyarbakırlı akraba iki aile arasında iki yıl önce çıkan kavga sonucu yapılan silahlı saldırıda Abdülrezzak Yıldız, Şeyhmus Yıldız ve İdris Yıldız can vermişti.

ARABASINDA 6 KURŞUN SIKTI

İşte bu olayın yankıları Almanya'da patladı. Öldürülenlerin ailesinden İzzettin Yıldız, Bad Kreuznach Kasabası'ndan, Wetzler Kenti'ne başka bir cenaze nedeniyle başsağlığına gelen 39 yaşındaki Hasan Yıldız'ı kurşun yağmuruna tuttu. 

Sokakta park için arabasında bulunan Hasan Yıldız'a altı kurşun sıkan İzzettin Yıldız, daha sonra aracına binerek kaçtı. Katil zanlısı ve ölenin de Türk vatandaşı olduğu açıklandı.

"TÜRKİYE'YE KAÇTI" İDDİASI VE ÖDÜL

Polis silahlı katil zanlısının kamera görüntüsünü paylaştı ve yerini bildirenlere de 5 bin euro verileceğini duyurdu. 

Pazar akşamı yerel saatle 19:00 sıralarında işlenen cinayetin ardından inceleme başlatan polis, İzzettin Yıldız'ın şu ana kadar izini bulamadı. 

Katil zanlısının Türkiye'ye kaçtığı sanılıyor. Bu nedenle, Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) aracılığıyla Türkiye ile de bağlantıya geçildiği öğrenildi.
<< Önceki Haber Almanya'da "kan davası" şoku! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER