Almanya, Korona tedbirlerini artıracak

Almanya, 31 Ocak'a kadar geçerli olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tedbirlerinin geçerlilik süresini uzatmaya hazırlanıyor.

SHABER3.COM

Almanya’da Başbakan Angela Merkel'in eyalet başbakanlarıyla 25 Ocak tarihinde yapmayı öngördüğü Korona toplantısı bir hafta öne çekildi.

31 Ocak'tan itibaren takip edilecek yol haritasının belirleneceği zirveye dair açıklamalarda bulunan Merkel tedbirlerin sertleştirilmesi halinde salgının durdurulabileceğini söyledi.

Almanya'da salgınla ilgili verileri izleyen Robert Koch Enstitüsü'nün Başkanı Robert Wieler de daha sert tedbirler alınması gerektiğini belirtmişti. 

Wieler, "Şu anda aldığımız tedbirler bana göre tam bir kapanma değil." diye konuşmuştu.

İNGİLTERE VE GÜNEY AFRİKA'DA RASTLANAN MUTASYON

Robert Koch Enstitüsü'nün elindeki verilere göre Almanya'daki 16 Koronavirüs vak'asında İngiltere'de ortaya çıkan yeni türe rastlandı, 4 vak'ada ise Güney Afrika'daki mutasyon görüldü.

Almanya'da Koronavirüs vak'a sayısı da 15 Ocak Cuma sabahı itibarıyla 2 milyonu geçti. Robert Koch Enstitüsü son 24 saat içinde 22 bin 368 kişinin daha Koronavirüs'e yakalandığını ve salgında toplam vak'a sayısının 2 milyon 958'e yükseldiğini kaydetti. 
<< Önceki Haber Almanya, Korona tedbirlerini artıracak Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER