Almanya Merkez Bankası kötü haberi verdi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Haziran 6 2020
Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Alman ekonomisinin bu yıl yeni tip Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yüzde 7,1 küçüleceği uyarısında bulundu.
Bundesbank, Almanya ekonomisine dair yarı yıllık raporunda yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının ardından 2020-2021 ve 2022 yıllarını kapsayan küçülme ve büyüme tahminlerini yayımladı.
Almanya’da bu yıl için takvim etkisinden arındırılmış Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) küçülme tahminini Covid-19 salgını sebebiyle yüzde 7,1 olarak açıkladı.
2021 yılı için yüzde 3,2 ve 2022 için de yüzde 3,8 büyüme tahmininde bulunuldu.
İKİNCİ ÇEYREKTE GERİLEME HIZLANDI
Bankanın raporunda, Covid-19 salgını ve yayılmasını önlemek için alınan tedbirler sebebiyle yılın ilk çeyreğinde ekonomik üretiminin olağanüstü bir şekilde gerilediği belirtilerek, ikinci çeyrekte gerilemenin daha geniş olacağına işaret edildi.
Alman ekonomisinin Kovid-19’un sebep olduğu resesyonu geride bırakarak, tekrar büyümeye başladığı ifade edilen raporda, ekonomik görünümün belirsiz kalmaya devam ettiği uyarısı da yapıldı.
TEŞVİK PAKETİ İSABETLİ
Raporda görüşlerine yer verilen Bundesbank Başkanı Jens Weidmann, kamu maliyesinin Alman ekonomisinin istikrarına önemli katkıda bulunduğunu belirterek, "Yeni teşvikler mevcut durumda gereklidir. Hükûmetin ekonomik teşvik programını olumlu olarak değerlendiriyorum.” ifadesini kullandı.
Almanya’da hükûmet, Covid-19 salgınının Alman ekonomisini İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en derin resesyona sürükleyeceğini belirtiyor.
Federal hükûmet GSYH’nin bu yıl 2008-2009 krizi döneminden daha fazla daralabileceğini hesaplıyor.
Covid-19 öncesi ocak ayında Alman ekonomisinin bu yıl yüzde 1,1 büyümesini bekleyen Alman hük
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Zorunlu askerlikte yeni dönem!3.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok4.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!5.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay
6.Varan 3: Bu kez Rus İHA'sı Balıkesir'de ortaya çıktı7.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu8.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişele daha ‘yakalama’ kararı9.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası10.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER






