Almanya, mültecilerin spor faaliyetlerine 1,2 milyon Euro ayırdı


Almanya'da Federal Hükümet, DFB (Almanya Futbol Federasyonu) ve DFB Egidus Braun Vakfı'nın ortaklaşa 'mülteci girişimi' kapsamında şimdiye kadar 270 futbol kulübüne ödenek yapıldığını duyurdu. Mültecilere kapısını açan kulüplere verilecek desteğin toplam 1,2 milyon Euro ile Almanya genelini kapsıyor.

Federal Başbakanlıkta DFB Başkanı Wolfgang Niersbach ile Federal Uyum, Göç ve Mültecilerden Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz'un sunumuyla başlayan '1:0 für ein Willkommen' adlı etkinlik çerçevesinde müracaatta bulunan TSV Wandsetal von 1890 e.V. kulübüne de 500 Euro değerinde bir çek verildi.

Burada açıklamalarda bulunan bakan Özoğuz, "Bir şeylerin iyi gitmediği bir dünyada yaşıyoruz. Çocukların da aralarında olduğu 500 Milyon mülteci var. Hepsine yardım edemeyiz ama DFB ile ortak çalışmalarımızla Almanya'daki mültecilerin spor faaliyetlerinde yardımcı olabileceğimizi düşündük. Mültecilerin buradaki yaşantılarının iyi gitmesi için bir taş oluşturduk. Hamburg da dahil tüm Almanya'da bu etkinliğin işlemesini istiyoruz." diye konuştu. Özoğuz, "Biz 1:0 öndeyiz, geri itenlerden daha öndeyiz, bir misafirperverlik göstermek istiyoruz." dedi. Etkinlik kapsamında 2015-2016 seneleri için 600 kulübe destek verilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Almanya, mültecilerin spor faaliyetlerine 1,2 milyon Euro... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER