Almanya Navalni raporunu açıkladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 2 2020
Alman hükümeti Berlin’de tedavi gören Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni'den alınan örneklerde Sovyetler Birliği tarafından geliştirilen sinir gazı Novichok maddesine rastlandığını açıkladı.
Almanya Hükümeti, zehirlendiğine dair bulgularla başkent Berlin'e getirilerek tedavi altına alınan Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni'den alınan örneklere yapılan testlerde, Sovyetler Birliği döneminde geliştirilen sinir gazı Novichok tespit edildiğini açıkladı.
Başbakan Angela Merkel’in Sözcüsü Steffen Seibert tarafından yapılan açıklamada, özel bir Alman askeri laboratuvarında yapılan testlerde, "Novichok grubundan kimyasal sinir gazının, şüpheye yer bırakmayacak şekilde" tespit edildiği belirtildi.
Sözcü, Almanya’nın Rusya'dan "acil bir açıklama" talep ettiğini de ifade ederek, test sonuçları ile ilgili Berlin'in NATO ve Avrupa Birliği'ndeki (AB) ortaklarına bilgi vereceğini kaydetti.
Rusya'dan açıklama
Rusya'nın kamusal haber ajansı RIA ise, Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov'un, Aleksey Navalni'nin zehirlendiğine dair iddialara Berlin'in inandığı ve bunu kabul ettiği yönünde bir bilgilendirmenin Almanya'dan kendilerine ulaşmadığını ifade ettiğini aktardı.
Ne olmuştu?
Rus muhalif siyasetçi Navalni, yaklaşık iki hafta önce Tomsk kentinden Moskova'ya yaptığı uçak yolculuğu sırasında bilincini kaybetmesi üzerine Omsk kentinde tedavi altına alınmış, ekibi tarafından zehirlendiği iddia edilen Navalni Berlin'e nakledilerek Charite hastanesine kaldırılmıştı. Hastane, ilk klinik bulgulara göre Navalni'nin "kolinesteraz inhibitörleri grubundan aktif bir madde ile zehirlendiğini" açıklamış, ancak Rusya Navalni'nin zehirlendiği iddialarını reddetmişti.
NATO ve İngiltere'nin yanı sıra Alman hükümeti, AB ve Moskova'daki Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği de Navalni'nin zehirlendiğine ilişkin iddiaların aydınlatılmasını talep ediyor.
Rusya il
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Apple'da devrim gibi halme!2.AKP'liler Hakim gelinlerini dövdü savcılık dosyaya işlem yapmak istemedi!3.Aralarında Türkler ilk sırada: Gönüllü olarak Almanya'yı terk ettiler4.Trump: Venezuela'da kalma süremiz yıllar sürebilir!5.Kritik gece! Mazlum Abdi'den 'uzlaşma' açıklaması
6.Cami cemaati şokta: 'Cuma namazı sonrası domuz etiyle kavurma dağıtıldı' iddiası7.O ülkeden Halep'te Kürtlere yönelik saldırıları kınama!8.ABD'yi karıştıran olay: Minneapolis'te göçmenlik dairesi bir kadını öldürdü9.Erdoğan’dan Özgür Özel’e 500 bin liralık manevi tazminat davası!10.KHK'lı Barış akademisyeni Cavidan Soykan görevine iade edildi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







