Almanya ordusunda ülkücü alarmı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Temmuz 18 2020
Almanya'da Federal Ordu içine 4 Türkiye Kökenli asker için 'Ülkücü hareketle bağlantıları olduğu gerekçesiyle' soruşturma başlatıldı.
Almanya Askeri İstihbarat Servisi (MAD) Türkiye'de ülkücü hareket ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle orduda görevli Türkiye kökenli dört asker hakkında soruşturma başlattı.
Almanya'nın iç istihbarat birimi olan Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV), 2019 yılı raporununda "Güvenliği Tehdit Eden Aşırı Yabancı Hareketler” başlığı altında, “Ülkücü Hareket” ve Almanya'daki milliyetçi gruplarlarla ilgili geniş bilgiler yer almıştı. Bu rapordan sonra Alman Basınında ilginç bilgiler yer almaya başladı .
Almanya Devlet Televizyonu ARD'de yayınlanan 'Report Mainz' da yayınlanan haberde Alman Hükümetinin Almanya ordusunda görev alan dört Türkiye kökenli askerin disipline sevk edildiğini açıkladığı bilgisi yer aldı. Sol Parti Federal Federal Milletvekili Ulla Jelpke'nin "Almanya'da ülkücülerin faaliyetleri" ile ilgili soru önergesine verilen cevapta askerlerle ilgili soruşturmanın Almanya Askeri İstihbarat Servisi tarafından yapıldığı bilgisi de yer aldı.
Ayrıca Hükümetin cevabında Almanya'daki ülkücü gruplarının MİT ile bağlantısının olduğu kaydedildi. Ülkücü grupların önde gelen isimlerin Türkiye yetkilileri ile Almanya'da bir araya geldiği ve MİT'in bilgi toplama açısından bu yönlü buluşmaların gerçekleştirildiğine dikkat çekildi. Yine Almanya Hükümeti verdiği cevapta, Almanya'daki ülkücü gruplarla yakın gençlerin legal kurslardan da silah ve atış eğitimi aldıklarına da dikkat çekildi. Hatta bu gruplar bu eğitimleri sosyal medya hesaplarından açık bir şekilde paylaştıklarına da dikkat çekildi .
'Report Mainz'in sorusu üzerine Alman Hükümeti soruşturma konusunda fazla detay vermedi
Almanya‘da iç istihbarat örgütü Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın geçen hafta açıklanan 2019 raporunda, Almanya'daki bir grup Ülkücü hareket mensubu tarafından kurulan Avrupa Türk İslam Kültür Dernekleri Birliği’nin (Atib), "İslamcılık harici güve
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Zorunlu askerlikte yeni dönem!3.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok4.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!5.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay
6.Varan 3: Bu kez Rus İHA'sı Balıkesir'de ortaya çıktı7.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu8.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişele daha ‘yakalama’ kararı9.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası10.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER






