Almanya resmen krizde!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 30 2020
Koronavirüs salgını gelişmiş ekonomileri bile 2'nci Dünya Savaşı'ndan bu yana en ağır krizle karşı karşıya getirdi. Dünyanın en büyük 4'üncü ekonomisi Almanya yüzde 10,1 küçüldü.
SAMANYOLUHABER- Almanya'da gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) nisan-mayıs-haziran döneminde yüzde 10,1 daraldı.
Dünyanın en büyük 4'üncü ekonomisinin yılın 2'nci çeyreğinde yüzde 9 daralması bekleniyordu.
Yılın ilk 3 ayında yüzde 2,2 daralan Almanya teknik olarak ekonomik durgunluğa (resesyon) girmiş oldu. Almanya 30 Haziran itibarıyla yıllık yüzde 11,1 küçüldü.
Açıklanan veriler "1970'ten sonraki en büyük düşüş" diye niteleniyor.
900 MİLYAR EUROLUK DESTEK PAKETİ
750 milyar euro+150 milyar euro şeklinde toplam 900 milyar euro (7,3 trilyon lira) tutarında destek paketi açıklandı. Destek paketinin içinde bir seferliğe mahsus çocuk başına 300 euroluk destek de yer aldı.

Federal hükûmet zor durumdaki işletmelerin işçi çıkarmaması için kısa çalışma ödeneği desteğini 30 Haziran 2021'e kadar uzatmıştı.
Angela Merkel hükûmetinin aldığı tedbirler etkisini göstermeye başladı. İşsizlik haziran ayında yüzde 6,5'ten yüzde 6,4'e geriledi.
Koronavirüs salgınından önce işsizlik yüzde 5'in altına inmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı2.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı3.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası4.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?5.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!
6.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!7.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!8.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'9.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yak...

Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıpla...

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...


