Almanya seyahat uyarısı kararını resmen duyurdu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Haziran 10 2020
Almanya'da Bakanlar Kurulu, Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkelere yönelik seyahat uyarısını 31 Ağustos'a kadar uzattı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin istisna kapsamına alınması için Başbakan Angela Merkel ile görüşeceği iddia edildi.
Almanya yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle Avrupa Birliği (AB) harici 160’dan fazla ülkeye yönelik seyahat uyarısını 31 Ağustos 2020 tarihine kadar uzattı.
Çarşamba günü Bakanlar Kurulu'nda alınan karara göre, belirli kriterleri karşılayan ülkeler için de seyahat uyarıları istisnai olarak kaldırılabilecek.
Dışişleri Bakanı Heiko Maas daha önce seyahat uyarılarının kaldırıldığı 31 AB ve Avrupa ülkesinden farklı olarak dünyanın geri kalanı için "kestirilemeyecek risklere girmeden sınırsız seyahati mümkün kılacak ortak veri tabanları, ölçütler ve karar alma mekanizmalarının bulunmadığına" dikkati çekti.
"TATİLDEN DÖNENLERİN VİRÜSÜ ALMANYA'YA TAŞIMA RİSKİ VAR"
Maas, "Yaz aylarında Almanların yeniden dünyanın dört bir yanındaki plajlara gitmesi ya da tatil dönüşü farkında olmadan virüsü Almanya'ya taşıması riskini alamayacaklarını ve bu riske girmeyeceklerini" vurguladı.

ERDOĞAN İSTİSNA İÇİN BASTIRIYOR
Seyahat uyarısının uzatılması kararı, salgın sebebiyle turizmde zor bir dönemden geçen Türkiye, Mısır ve Tunus gibi ülkeleri darbe vuracak. Turizm sektörü güçlü ülkeler arasında özellikle Türkiye, Alman turistleri ağırlamak için yoğun girişimlerde bulunuyor.
Alman Haber Ajansı’nın (dpa) ulaştığı bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel bu hafta içinde telefonda görüşerek, aralarında bu konunun da olduğu gündemdeki çeşitli gelişmeleri değerlendirecek.
Erdoğan’ı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok3.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!4.Zorunlu askerlikte yeni dönem!5.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişele daha ‘yakalama’ kararı
6.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu7.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı8.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası9.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?10.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







