Almanya şokta... Avrupa'nın en büyük hazineleri bulunan müze soyuldu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 25 2019
Almanya'nın doğusunda bulunan Dresden şehrinde Avrupa'nın en büyük hazine koleksiyonunun bulunduğu Grüne Gewölbe Müzesi soyuldu.
Polisten alınan bilgiye göre, sabah erken saatlerde soyguncular müzedeki elektrik devresini keserek yan taraftaki bir pencereden içeri girdi.
Saksonya Eyalet Başbakanı Michael Kretschmer de olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.
"BURADA ÇALINAN SAKSONYA'NIN DEĞERLERİ OLDU"
Kretchmer, burada yaptığı açıklamada, ''Sadece devlete ait sanat eserleri çalınmadı, burada çalınan Saksonya'nın değerleri oldu. Grüne Gewölbe ve söz konusu sanat eserleri olmadan topraklarımızın tarihi iyi anlaşılamaz.'' ifadesini kullandı.
Alman medyasında yer alan haberlerde ise müzeden çalınan eserler ve değerli eşyaların değerinin 1 milyar avronun üzerinde olduğu iddia edildi.
Das Bild gazetesi de elektrik kesilmesine rağmen farklı bir hattan enerji alan güvenlik kamerasının soyguncuların görüntülerini kaydettiğini yazdı.
Dresden polisi, izlerini kaybettiren hırsızların bulunması için soruşturma başlatıldığını ve gün içinde soyguna dair basın toplantısı düzenleyeceklerini duyurdu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler2.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'3.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!4.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...5.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi
6.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!7.ESK'daki yolsuzluklar ne kadar etkili oldu? Et fiyatı rekor üstüne rekor kırıyor!8.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!9.Kasa var motor yok: 80 yerli 'KAAN' için ABD'den yabancı motor onayı bekleniyor10.AİHM'den Ekrem İmamoğlu kararı: Başvuru öncelikli olarak incelenecek

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







