Almanya şokta! Federal Meclis’i yakmaya çalıştılar

Almanya’da Federal Meclis’e kundaklama girişimi. Meclis binasının doğu tarafındaki pencerelerden birini yakmak isteyen kişi veya kişiler kaçarak izini kaybettirdi. Binada hasar oluşmadan yangın söndürüldü.

SHABER3.COM

Dün gece yarısı saat 00:30 sıralarında kimliği belirsiz kişi veya kişiler ellerindeki yanıcı sıvı maddeyi tahtayla kapatılan pencerenin üzerine döküp ateşe verdi. Camın yerine takılan tahta tutuştu. 

Berlin Eyalet ve Federal Polis Dairesi mensubu polislerle çok sayıda itfaiye ekibi hemen olay mahalline sevk edildi. 

Yangın çok çabuk söndürüldü. Ancak kundakçı veya kundakçılar kaçtı. Binanın güvenlik kameralarının saldırı anını kaydedip kaydetmediği konusunda ise henüz bir bilgi verilmedi. 

BİNANIN DOĞUYA BAKAN KISIM KAPALI

Meclis’in doğuya bakan bölümü uzun yıllardır polis şeridiyle ve barikatlarla kapalı tutuluyor. Buraya vatandaşlar ve turistlerin girişi yasak. 

Milletvekilleri, milletvekili bürolarında çalışanlar ve yıllık akreditasyon sahibi gazeteciler dışında kimse buradan giremiyor. 

Başbakan, bakanlar, meclis başkanı ve başkanlık divanı üyeleri ile milletvekili araçları doğu kısmına girmelerine müsaade ediliyor. 

Polis, kundakçıların o bölüme nasıl girdiğini araştırıyor.

Geçen hafta da Federal Meclis (Bundestag) binasında hareketli dakikalar yaşanmıştı. Psikolojik rahatsızlığı olan bir kişi binanın kuzey tarafına tırmanmıştı.
<< Önceki Haber Almanya şokta! Federal Meclis’i yakmaya çalıştılar Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER