Almanya ve Musk arasında soğuk rüzgarlar esiyor!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Aralık 29 2024
SPD Genel Sekreteri Matthias Miersch, aşırı sağcı AfD'ye destek veren Musk'a tepki gösterdi. Almanya'nın dışarıdan herhangi bir müdahaleye ihtiyacı olmadığını dile getirdi.
Milyarder iş insanı Elon Musk'ın, Die Welt'in pazar gazetesi Welt am Sonntag'da yayımlanan ve faşist Almanya için Alternatif (AfD) partisini "Almanya için son umut kıvılcımı" olarak nitelendirdiği konuk makalesi, ülkede tartışmaya yol açtı.
Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Genel Sekreteri Matthias Miersch, gazetenin bağlı bulunduğu Springer yayınevinin, Musk'a AfD seçim reklamları için bir platform teklif etmesinin bile "utanç verici ve tehlikeli" olduğunu belirtti.
'ALMANYA'NIN MÜDAHALEYE İHTİYACI YOK'
Gazete Duvar'da yer alan habere göre, yabancı milyarderlerin demokratik değerleri baltalayan partileri desteklemesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Miersch, Almanya'nın dışarıdan herhangi bir müdahaleye ve aşırı sağcı pozisyonlara desteğe kesinlikle ihtiyacı olmadığını kaydetti.
Yeşillerin federal milletvekili ve seçim kampanyası yöneticisi Andreas Audretsch de teknoloji milyarderlerinin veya Çin devlet mülkiyetindeki şirketlerin, sahip olduğu platformlar ve büyük paralarla demokrasi söylemlerini baltalamaya çalıştığını söyledi. Elon Musk'ın bunu AfD'deki aşırı sağcılarla el ele yaptığını belirten Audretsch, "Bu ülkemizdeki demokrasimize ve ifade özgürlüğümüze yönelik bir tehlikedir" dedi.
Musk'ın yazısının ardından Die Welt gazetesi Fikir Departmanı Başkanı Eva Marie Kogel'in istifa ettiği belirtildi.
Daha önceden planlanan şekilde görevden ayrılacak olan Die Welt Genel Yayın Yönetmeni Ulf Poschardt ile 1 Ocak'ta göreve başlayacak olan halefi Jan Philipp Burgard ise ifade özgürlüğüne atıfta bulunarak söz konusu makaleyi savundu.
Ne olmuştu?
Musk geçen hafta sahibi olduğu X platformunda "Almanya'yı sadece AfD kurtarabilir" ifadesini kullanmıştı. Daha sonra bu gö
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu4.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor5.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var
6.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'7.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine ...

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...


