Almanya'ya Arapça derslerine ilgide büyük artış


Suriyeli mültecilerin Almanya'ya gelmesi ile birlikte ülkede Arapçaya gösterilen ilgi giderek artıyor. Berlin'in Charlottenburg'daki bir halk eğitim merkezinde (VHS) Arapça öğretmenliği yapan Yusuf Kuriyhe, özellikle gençlerin ve akademisyenlerin Arapçaya ilgi duyduğunu söylüyor.

Bu kesimin Suriye'den kaçan insanları ve kültürlerini merak ettiklerini anlatan Kuriyhe, ilginin iki safhada gerçekleştiğini dile getirdi. Arapça öğretmenine göre ilk safha 11 Eylül saldırısından sonra başladı ve bu dönemde Almanlar arasında İslam ile alakalı kurslara ilgi büyük oldu. İkinci safha ise 'Arap Baharı' olarak adlandırılan dönem ile başlamış ve mülteci akını ile ivme kazanmış.

Alman Halk Eğitim Merkezleri Birliği Dilleri Federal Çalışma Grubu'nun (DVV) sözcüsü Dirk Wolk-Pöhlmann'a göre Aşağı Saksonya, Saksonya gibi eyaletlerde yapılan anketler Arapça talebinin arttığını göstermiş. Bu artış sonucunda VHS'ler Arapça kurslarını artırmak zorunda. Örneğin Dresden ve Chemnitz'teki VHS'lerde Arapça kurslarını talep üç kat artmış.

Passasu'da ilk defa önümüzdeki dönem İspanyolcadan fazla Arapça kursu verilecek. Birçok şehirde ilgililer kursiyer olmak için kursun açılmasını bekliyor. Sebebi ise öğretmen yokluğu. Bu da özellikle mültecilerle ilgili çalışmalarda görevli olan memurlar veya gönüllüler için kötü bir haber. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'ya Arapça derslerine ilgide büyük artış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER