Almanya'ya kuş gribi geri geldi, 36 bin tavuk itlaf edildi


Aşağı Saksonya eyaletinin Emsland ilçesinde kümes hayvanları çiftliklerinde rutin kontrol sırasında şüphe üzerine yapılan testlerde H7N7 olarak tanımlanan düşük patojenin tipi kuş gribi tespit edildi.

Friedrich-Loeffler-Enstitüsü'nün (FLI) doğruladığı kuş gribi şu anda kapalı kümes dışında serbest dolaşan 36 bin yumurta tavuğunu etkiliyor. Tavuklar, hayvan koruma hakları kriterleri gözetilerek itlaf edildi. Uzmanlar düşük patojenin H7N7 tipinin insanlar için risk taşımadığını belirtiyor.

Hastalıkla mücadele için Emsland ilçesinde Avrupa ve ülke yönetmelikleri doğrultusunda geniş güvenlik önlemleri çerçevesinde bölgede 1 kilometre yarı çapındaki alan karantinaya alındı. Temizlik ve dezenfekte işlemiyle birlikte 21 gün sürecek karantina sırasında bölgeye ve bölgeden kanatlı hayvan girişi çıkışı yasaklandı.

Eyalette en son bu yıl Mart ayında Cuxhaven ilçesinde H7 tipi kuş gribine rastlanmıştı. Almanya'da, düzenli olarak kanatlı hayvan çiftlikleri ve yaban kuşlarına kuş gribi testi uygulanıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'ya kuş gribi geri geldi, 36 bin tavuk itlaf edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER