Almanya'da AFD istihbari izlemeye alındı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 4 2021
Paylaş
X Post
Federal Anayasa Koruma Teşkilatı’nın, AfD’nin faaliyetlerini ülke genelinde izleme kararı aldığı ileri sürüldü.
Almanya’da iç istihbarattan sorumlu Federal Anayasa Koruma Teşkilatı (BfV), anayasa düşmanı bir tutum sergileme şüphesiyle sağ popülist Almanya için Alternatif’in (AfD) faaliyetlerini ülke genelinde izleme kararı aldığı ileri sürüldü. 2017 yılında yapılan genel seçimlerde toplam oyların yüzde 12.6’sını alarak Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) ‘üçüncü güçlü parti’ olarak Federal Meclis’e giren AfD’nin bazı eyaletlerde izlenmesinin ülke geneline yayılması için harekete geçildiği belirtildi.
ADAYLAR İZLENMEYECEK
Almanya’da yayınlanan haftalık Der Spiegel dergisi ve Alman Birinci Televizyonu ARD, BfV’nin şu aşamada AfD’yi ‘şüpheli vaka’ olarak ilan etmediği gibi, Köln İdari Mahkemesi’nin daha önce aldığı bir karar nedeniyle AfD’li Federal Meclis, Eyalet Parlamentoları ve Avrupa Parlamentosu milletvekillerini izlemekten şu aşamada feragat edeceği haberini verdi. 26 Eylül’de yapılacak genel seçimlere katılacak AfD’li adayların izlenmeyeceklerini de.
ANAYASA DÜŞMANI TUTUM SERGİLİYOR
AfD bünyesindeki ‘Flügel’ (Kanat) başta olmak üzere bazı örgütlerin aşırı sağcı tutum sergiledikleri gerekçesiyle lağvedilmelerini ve partinin faaliyetlerini içeren bin sayfayı aşkın bir rapor hazırlandığı da açıklandı. Hukuk ve aşırı sağ uzmanları tarafından hazırlanan raporda AfD’nin Anayasa düşmanı tutum sergilediğine dair ciddi kanıtların yer aldığı da belirtildi. Raporda AfD’li bazı politikacıların yaptığı açıklamaların demokrasi prensipleri ve insan onuruna saygı gibi temel değerlerle bağdaşmadığına yer verildiğine de dikkat çekildi. Öte yandan AfD’nin aşırı sağcı ‘Kimlik hareketi’ örgütü ile de bağlantısının olduğunun da aynı raporda yer aldığı kaydedildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.12. Yargı Paketi geliyor! İşte detaylar!2.Türkiye'de insan hakları ihlallerinde bu hafta: Bayramda da durmadılar3.Kaynağı inceleniyor! Bir anda trilyoner oldu!4.Gülistan Doku cinayetinde kilidi çözecek isim Umut Altaş iade ediliyor5.Trump NATO zirvesi için Ankara'ya gelecek
6.Meğer Kılıçdaroğlu'nun basın danışmanının Cumhuriyet'teki işine zimmet iddiası yüzünden son verilmiş!7.Bir hesap daha öbür tarafa kaldı! Kanser tedavisi gören KHK’lı Enver Aydın hayatını kaybetti8.İran savaşı bitecek mi: Hamaney ile yüzyüze görüşeceğini söyleyen Trump'dan flaş açıklama9.NASA bilim insanı Serkan Gölge ABD Kongresi’nde konuştu: “Sıradan bir hayat terör suçuna dönüştürüldü”10.Reha Muhtar'ın olaylı vasiyeti: 'Ölürsem cenazeme gelmesin'

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER









