Almanya'da bir ilk!

Almanya'da, özellikle büyük şehirlerde neredeyse her yerde Koronavirüs (Covid-19) vak'a sayısı artıyor. Büyükşehir Belediye başkanları askerin daha müdahil olması konusunda anlaştı.

SHABER3.COM

Aralarında Berlin, Hamburg, Bremen, Münih, Frankfurt am Main, Köln, Düsseldorf, Dortmund, Essen, Leipzig ve Stuttgart'ın bulunduğu 11 büyükşehirin belediye başkanları Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geldi.

Belediye başkanları, Koronavirüs (Covid-19) sıcak noktaları için daha katı kurallar üzerinde anlaştı.

Belediye başkanlarının anlaştığı konuların başında Almanya ordusunun (Bundeswehr) salgınla mücadelede daha etkin olması geliyor. 

Özellikle askerler büyükşehirlerde alınan tedbirlere karşı yapılan eylemlerde daha etkin rol alacak.

 
Almanya’da şu anda salgınla mücadelede sivil kurumlara yardım için toplam yaklaşık 1.400 asker görev yapıyor. 

730 ASKER SAĞLIK BİRİMLERİNDE GÖREV YAPIYOR

Havalimanlarında dönen yolcular üzerinde yapılan testler,  tıbbi malzemelerin depolanması ve sağlık çalışanlarının yetersiz kaldığı yerlerde askerler etkin görev alıyorlar.
 
Almanya Federal Savunma Bakanlığı, 730 askerin ülke çapındaki sağlık birimlerinde görev yaptığını açıkladı. 

Şimdi büyükşehir belediye başkanları ihtiyaç halinde yardım isterlerse ordu salgın ile mücadeleye daha fazla dahil olacak. 

Alman ordusu da bu konuda hazırlıklarını tamamladı. Silahlı kuvvetler, salgını kontrol altına almak için özel olarak, acil bir durumda uyarılabilen ve çağrılabilen toplam 15 bin asker konuşlandırdı. 

<< Önceki Haber Almanya'da bir ilk! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER