'Almanya'da Erdoğan'ı SADAT üyeleri mi korudu?'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 15 2018
Sol Parti, Cumhurbaşkanı'nın Almanya ziyaretinde güvenliğini üstlendiği iddia edilen SADAT ile ‘Avrupa Yörükoğlu Takımı’nın Alman güvenlik kurumları ile ilişkisini Merkel hükümetine sordu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve heyetini Almanya ziyaretinde koruma görevi üstlendikleri ileri sürülen ‘gönüllü güvenlik’ mensuplarını, Alman muhalefet partisi mercek altına aldı.
Artigercek.com'un haberine göre Köln’deki cami açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güvenliğinin ‘Avrupa Yörükoğlu Takımı’ adıyla Hamburg’da kurulan grup tarafından yapıldığına dair iddiaları hükümete soran Sol Parti İçişleri Komisyonu Sözcüsü milletvekili Ulla Jelpke, liderliğini Nuri Harmankaya’nın üstlendiği Yörükoğlu Takımı’nın yanı sıra Erdoğan’ın Güvenlik Başdanışmanı emekli general Adnan Tanrıverdi’nin kurduğu SADAT’ın (Uluslararası Savunma Danışmanlık Merkezi) da Erdoğan’ı koruyanlar arasında olup olmadığını sordu.
Sol Parti adına verilen soru önergesinde SADAT’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya ziyareti başta olmak üzere yurtdışı güvenliğini üstlenen bir oluşum olduğu da öne sürülerek Merkel hükümetine “SADAT üyeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya gezisi sırasında Almanya’ya gelen delegasyon arasında yer aldı mı?” sorusu yöneltildi.
Ulla Jelpke soru önergesinde SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi’nin Erdoğan’ın güvenliğin sağlanması konusunda Alman makamları ile önceden irtibat kurup kurmadığını da sordu. Jelpke, Alman hükümetinin yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
Alman hükümeti bugüne kadar SADAT ile herhangi bir biçimde iletişim kurdu mu? kurduysa hangi formaydı bu?
SADAT’ın Kuzey Irak’ta ve Türkiye’nin doğu illerindeki işlevi konusunda Alman hükümeti ne biliyor?
Alman Silahlı Kuvvetleri ya da Alman güvenlik birimleri ile SADAT arasında bugüne kadar herhangi bir işbirliği oldu mu? oluyor mu? oluyorsa hangi formda?
SADAT’ın özellikle Suriye, Irak ve Türkiye’nin doğusunda olası bir suç örgütü oluşturma faaliyetleri konusunda federal hükümet ne biliyor?
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!2.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...5.Teknik güncelleme duyurusu
6.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...7.DDK'dan istifa eden Furkan Torlak Cem Küçük'ün iddialarına yanıt vermeye çalıştı8.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'9.Mehmet Akif Ersoy dosyasında kritik gelişme!10.Konut sahibi olanlar dikkat! TCMB araştırma sonucu şok sonuç!

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







