Almanya'da göçmen yanlısı siyasetçiyi öldüren Neo Nazi'ye müebbet
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Ocak 28 2021
Almanya'nın tanınmış siyasetçilerinden Walter Lübcke'yi silahla öldürmekten tutuklanan aşırı sağcı neo-Nazi yanlısı Stephan Ernst müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Bugün Frankfurt'ta karar duruşması görülen Ernst, cinayet şüphesiyle 15 Temmuz 2019'da tutuklandıktan 10 gün sonra suçunu itiraf etmiş ancak daha sonra savcılığa verdiği ifadesini değiştirmişti.

Katil Ernst, Lübcke'nin evine zorla girerek başına silahla ateş etmek suretiyle öldürmekten yargılandı.
Haziran 2019'da yaşanan olayın suç ortağı Markus H. de cinayete yardım ve yataklıktan yargılanıp, ateşli silah bulundurma suçundan 18 ay ertelenmiş hapis cezası aldı.

Ernst, Lübcke'yi öldürdüğünü itiraf ettikten sonra ifadesini değiştirerek arkadaşıyla birlikte Alman siyasinin Hesse eyaletindeki evine gittiğini, içeri girdikten sonra tetiği çekmek istediğini ancak silahın tutukluk yaparak ateş almadığını söylemişti. Ernst, ayrıca tabancanın kendisinde değil, arkadaşı Markus H.'nin elinde olduğunu belirtmişti.
Savcılık, Iraklı bir sığınmacının bıçakla yaralandığı saldırıyla ilgili baş sanığa cinayete teşebbüs suçlamasını da yöneltti.
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Muhafazakarlar grubunda yer alan ve 76 yaşında hayatını kaybeden Walter Lübcke, mülteci ve göçmenlere karşı ılımlı politikası sebebiyle uzun süredir sağ kesimin eleştiri oklarını üzerine çekiyordu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!10.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







