Almanya'da hazırlık var: Sonbahardaki ameliyatlar erteleniyor

Almanya’da yükselişe geçen yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vak'aları, doktorları ve hastaneleri teyakkuza geçirdi. Alman Doktorlar Birliği Marburger Bund, “Yavaş yavaş yükselen ikinci bir dalganın içindeyiz.” uyarısında bulundu. Berlin’de hastaneler, hastalara acil olmayan ameliyatların erteleneceğini bildirdi.

SHABER3.COM

Almanya’da kontrol altına alınan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını yeniden yayılıyor. 

Alman Doktorlar Birliği Marburger Bund Başkanı Susanne Johna, “Mart ve nisan aylarındaki vak'a sayılarıyla kıyaslanamasa bile yavaş yavaş yükselen ikinci bir dalganın içinde bulunuyoruz. Vakalar artıyor.” uyarısında bulundu. 

Augsburger Allgemeine gazetesine mülakat veren Johna, hastanelerin ikinci dalga için hazırlandığını söyledi. Ancak bu hazırlığın birinci dalgadan farklı olduğunu kaydeden Johna, birincide yatakların genel olarak boş tutulduğunu, şimdi ihtiyaca göre boş yatak ayrılacağını belirtti.

MASKE VE HİJYEN KURALI UYARISINDA

Berlin’de hastaneler sonbaharda ameliyat olacak hastalara, acil olmayan ameliyatların erteleneceğini bildirdi. 

Doktorlar Birliği Başkanı Susanne Johna, Almanya’da birinci dalgada elde edilen kazanımların salgını bilinçaltına itme ve normale dönüş özlemiyle tehlikeye atıldığı uyarısında bulundu. 

Johna sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına sıkı sıkıya uyulmasını talep etti.
<< Önceki Haber Almanya'da hazırlık var: Sonbahardaki ameliyatlar erteleniyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER