Almanya'da ilk geniş kapsamlı sokağa çıkma kısıtlaması geldi

Almanya'nın Bavyera eyaletinde 21 Mart gece yarısından itibaren ilk büyük sokağa çıkma kısıtlaması anlamına gelen "evden gereksiz dışarı çıkma yasağı" getirildi. Yasağın 2 hafta süreceği açıklandı.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER- Federal Almanya'nın Bavyera (Bayera) eyaleti Hristiyan Birlik (CSU) partili Başbakanı Markus Söder tarafından öğle saatlerinde yapılan açıklamada Almanya'da ilk geniş kapsamlı sosyal hayat kısıtlaması hayata geçirildi. 

Buna göre bu gece 00:01 itibarıyla gerekli olmadıkça evleri terk etmek yasaklandı. 

İzin verilenler bazı iş kollarında çalışmaya gidiş-geliş, gerekli alışveriş, doktor ve eczane ziyaretleri, başkalarına yardım, ancak açık havada spor ve egzersiz (sadece kendi başına veya eşle) olarak duyuruldu.

RESTORANLAR DA KAPATILACAK

Söder ayrıca tüm restoranların bu gece yarısından sonra kapatılacağına işaret ederken, yapı ve bahçe mağazaları ile berberlerin de artık kapalı kalacağını belirtti.

Bavyera'da ayrıca hastanelerle yaşlı ve bakım evleri için ziyaret de durduruldu. 

Bununla birlikte ailenin ölüm döşeğindeki bir kişiye veda için hastaneye girişine ve doğum sebebiyle sadece babanın hastaneye girişine izin verilecek.

Başbakan Söder, "Bavyera'yı tamamen eve kapatmıyoruz, sadece kamusal hayatı sınırlıyoruz." derken bu tedbirlerin ivedilikle alınmaması halinde hastalığın İtalya ve Fransa gibi kontrolden çıkabileceğini ifade etti.

Yasak ilk etapta iki hafta uygulanacak.
<< Önceki Haber Almanya'da ilk geniş kapsamlı sokağa çıkma kısıtlaması... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER