Almanya'da istasyonlarda güvenlik artırılacak

Frankfurt’ta 8 yaşında bir çocuğun raylara itilerek öldürülmesi sonrasında Almanya İçişleri Bakanı Seehofer tren istasyonlarındaki güvenliğin artırılacağını açıkladı.

SHABER3.COM

Frankfurt Ana Tren İstasyonu'nda 8 yaşındaki bir çocuğun raylara itilerek öldürülmesi sonrasında Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer basın toplantısı düzenledi.

Seehofer toplantıda Almanya'da istasyonlarda polis varlığının artırılması ve güvenlik kamera sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. 

BASİT BİR GÖREV DEĞİL

Almanya'da farklı mimari yapılarda yaklaşık 5 bin 600 tren istasyonunun olduğuna işaret eden Seehofer güvenlik tedbirlerini artırmanın basit bir görev olmadığını vurguladı.

Seehofer İçişleri Bakanlığı, Federal Ulaştırma Bakanlığı ve Alman Demiryolları'nin yönetici kadroları arasında istasyonlarda güvenliği artırma gündemiyle bir toplantı düzenleneceğini söyledi.

Hrıstiyan Sosyal Birlik (CSU) partili siyasetçi Frankfurt'ta yaşanan olayı ise "soğukkanlı bir cinayet” ve "iğrenç bir suç” olarak tanımladı.

SALDIRI ŞÜPHELİSİ ÜÇ ÇOCUK BABASI

Frankfurt Ana Tren İstasyonu'nda 29 Temmuz'da bir kişi 40 yaşındaki bir anne ile 8 yaşındaki oğlunu hareket halindeki bir hızlı trenin altına itmişti. Anne olaydan son anda yaralı kurtulurken, trenin altında kalan küçük çocuk rayların üzerinde can vermişti. 

Kaçmaya çalışan saldırgan istasyonda çevredekilerin de yardımıyla gözaltına alınmıştı.

Şüphelinin kimliğiyle ilgili bilgiler kamuoyuna yansıdı. 1979 doğumlu ve Eritre uyruklu olan şahsın İsviçre'de ikamet ettiği ve üç çocuk babası olduğu öğrenildi. 

İSVİÇRE POLİSİNDEN KAÇTI

2006 yılında İsviçre'ye izinsiz olarak giriş yapan şahsın iltica başvurusunda bulunduğu ve iki yıl sonra mülteci statüsü aldığı belirtiliyor.

Şahsın şu an sınırsız oturum hakkına sahip olduğu kaydediliyor.

Şüphelinin geçen Perşembe gününden beri İsviçre polisi tarafından arandığı ortaya çıktı. Şahsın komşusunu bıçakla tehdit ederek alıkoyduğu, ancak daha sonra İsviçre'den kaçtığı ve hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.
<< Önceki Haber Almanya'da istasyonlarda güvenlik artırılacak Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER