Merkel'e 'kanlı elleri tuttun' eleştirisi

Bild gazetesinde yer alan bir yazıda, İstanbul’daki dörtlü zirvede çekilen bir fotoğrafta Almanya Başbakanı Merkel'in, 'otoriter' Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ellerini tutması 'fazla dost canlısı' olarak değerlendirildi. Yazıda Alman Sol Partisi’nden Cansu Özdemir’in Merkel’in 'kanlı bir eli' tuttuğu sözleri aktarıldı.

SHABER3.COM

Bild gazetesi yazarı Julian Röpcke, Almanya Başbakanı Angela Merkel’i, İstanbul’daki dörtlü zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşı 'fazla dost canlısı' olmasından dolayı eleştirdi. 'Merkel, Putin ve Erdoğan’la el ele tutuşmalı mıydı?' başlıklı yazıda, dörtlü zirvede Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da yer aldığı, ancak Alman Başbakan’ın iki liderin arasında olduğu fotoğraftan söz edildi.

Röpcke, Putin ve Erdoğan’ı 'otoriter' olarak nitelendirerek Merkel’in liderlere karşı bu kadar dost canlısı davranmasına karşı çıktı ve Alman Sol Partisi’den (Die Linke), Hamburg Federal Meclis Başkan Yardımcısı Cansu Özdemir’in Twitter’da kullandığı şu sözleri aktardı: "Kirli işbirliğin karesi. Merkel önce Diktatöre kırmızı halıyı seriyor, ardından kanlı elini tutuyor."

Yazının sonunda ise Merkel'in zirveyi olumlu değerlendirdiği belirtilerek İdlib’de gerilimi azaltma bölgesinin kurulması ve ülkede bir insani felaketin önlenmesi yönünde ciddi ilerlemeler olduğu açıklamasına yer verildi.

<< Önceki Haber Merkel'e 'kanlı elleri tuttun' eleştirisi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER