Almanya'da Merkel ‘Tam kapanma’ dedi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 7 2021
Almanya’da son dönemlerde Kovid-19 vaka sayısındaki artış nedeniyle Başbakan Angela Merkel’in tam kapanmadan yana olduğu açıklandı. Hükümet Sözcü Yardımcısı Ulrike Demmer, dün yapılan geleneksel basın toplantısında, “Başbakan Angela Merkel, ülke genelinde kısa süreli tam kapanmadan yana” dedi.
Özellikle ülke genelinde yoğun bakımda boş yatak sıkıntısı çekildiğine dikkat çeken Demmer, 100 bin kişi başına 7 gün içinde vaka sayısının 100’ün altına düşürülmesi için katı kısıtlamaların kaçınılmaz olduğunu söyledi. Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı ve Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başbakanı Armin Laschet de ‘köprü-tam kapanma’ uygulanmasını önerdi. Aşıya ağırlık verilmesini ve halkın önemli bir bölümü aşılanına kadar geçici bir süre için ülke genelinde ‘köprü-tam kapanma’ uygulanmasının hayata geçirilmesini istedi.
EYALETLERLE TEMAS SÜRÜYOR
Bu alanda alınacak kısıtlamaların görüşülmesi için gelecek hafta Başbakan Angela Merkel ile eyalet başbakanlarının yapmayı planladıkları toplantının bu haftaya alınması önerisinin kabul görmediği de açıklandı. Eyaletlerle temasların sürdürüldüğü, ancak görüşmelerin muhtemelen planlanan şekilde gelecek hafta yapılacağı da belirtildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı
6.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'7.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor8.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...9.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







