Almanya'da 'para verelim ülkenize geri dönün' kampanyasına rağbet yok
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ocak 14 2019
2015 yılındaki mülteci krizi sonrası yoğun bir sığınma ve iltica başvurusu ile karşı karşıya kalan Almanya'da, hükümetin destek programlarıyla ülkelerine dönen sığınmacıların sayısında büyük bir düşüş yaşanıyor.

Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BamF) verilerine göre, Alman hükümetinin insani yardım ve destek programlarından yararlanarak ülkesine gönüllü olarak geri dönen sığınmacıların sayısı son üç yılda önemli oranda azaldı.
Rheinische Post gazetesinde çıkan konuyla ilgili habere göre 2016 yılında 54 bin altı sığınmacı gönüllü olarak söz konusu programlar kapsamında ülkesine dönerken, 2017 yılında bu rakam 29 bin 522’ye, 2018’in Ocak-Kasım periyodunda da 15 bin 89'a geriledi.
Kampanyalara rağmen rağbet yok
BamF’in verileri federal ve eyalet hükümetleri tarafından sunulan teşvik ve destek programlarını kapsıyor.
Bu programlarla ülkesine dönmek isteyen sığınmacıların seyahat masrafları karşılanıp bazı durumlarda, ülkelerinde hayatlarını bir süre idame ettirebilmeleri için bir miktar maddi destek sağlanıyor.
2015 yılındaki mülteci krizinden itibaren Almanya’ya yaşanan yoğun göçün ardından, sığınmacı ve göçmenlerin ülkelerine dönüşleri kampanyalarla yoğun bir biçimde destekleniyor. Ancak 2017’de federal bütçede bu dönüşler için ayrılan kaynağın, programlara olan düşük rağbet nedeniyle sadece yarısı kullanıldı. Bu da 33 milyon euroya tekabül ediyor.
Deutsche Welle
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlığını paylaştı diye...2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'4.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!5.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlı...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde b...


